Журнал TIME присвятив нову обкладинку Єлизаветі II

09 Вересня 2022, 13:33
Єлизавета ІІ 1718
Єлизавета ІІ

Щотижневий американський журнал TIME присвятив нову обкладинку Єлизаветі II.

Про це пише Vogue UA.

Як зазначає Vogue UA, видання вибрало історичний кадр – Її Величність тут зняв легендарний британський фотограф Сесіл Бітон, який співпрацював з королівською сім’єю впродовж багатьох років. 

Світлина на цій обкладинці – це остання фотографія королеви Єлизавети II авторства Бітона, яку він зробив влітку 1968 року, коли їй було 42 роки. На ньому вдягнена в адміральський плащ королева стоїть на блакитному тлі – вийшов потужний і простий образ, який вважають позачасовим, а саме фото зберігається в музеї Вікторії та Альберта. 

Читайте такожПомерла королева Великобританії Єлизавета II

Катерина Осадча, українська журналістка, ведуча програм «Світське життя», «Голос країни» та «Голос діти», впродовж своєї кар'єри декілька разів бачила Єлизавету ІІ наживо. Медійниця поділилася, що бачила монархиню на королівських кінних перегонах в Аскоті.

«Головне, що тоді впало у вічі, що медійний образ монарха, відомого на весь світ, абсолютно відповідає реальності. Хода, манери, всі навколишні атрибути, люди навколо, що вклоняються в повазі, а не підлесливо, це окремий світ традицій хранителькою яких була Єлизавета. Як би нам не розповідали про за лаштунки Букінгемського палацу, які б плітки не розводили і які б скандали не народжувалися, Єлизавета була непохитна в мудрому відношенні до всього», — каже Катерина.

«Я не знаю напевно, але є враження, що принцип — «і це теж пройде» зберіг королеві здоров’я, нерви і приніс так багато років життя. Пережити таку кількість світових катаклізмів, починаючи від повоєнних років, через зміну правлячих партій, прем’єрів, світового геополітичного ландшафту.

Я запам’ятала її фразу, що пояснює життя Королеви останні 70 років. Коли черговий Прем‘єр йшов у відставку, вона сказала: «Ви за час мого правління вже сьомий. Ви приходите і йдете, ви втомлюєтеся, хворієте, а я не маю такого права, я не можу нікуди піти».
Королево, спи з миром.
Світ ніколи не буде ідеальним, просто треба змінити до нього ставлення…», — йдеться далі в дописі.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024