Ковельський музей отримав листівки-подяки від королеви Великої Британії

08 Вересня 2022, 17:29
Листівки від королеви Великої Британії 1325
Листівки від королеви Великої Британії

Ковельський історичний музей отримав листівки-подяки від королеви Великої Британії та королівств Співдружності Єлизавети IІ.

Про деталі журналістам Район.Культура розповіла Мирослава Мороз, головна зберігачка фондів музею.

У червні 2022 року ковельчани вирішили подякувати Великобританії за її всебічну підтримку Україні пд час війни — провели перформанс, під час якого відтворили традиційне англійське чаювання з нагоди 70-ї річниці правління королеви Єлизавети II. 

Захід провели з ініціативи завідувачки сектору туризму управління культури, молоді та спорту Ірини Зінчук спільно з громадською організацією «Зігрій душу».

Як розповіла Мирослава Мороз, до дійства долучилися внутрішньо переміщені особи, які приїхали до Ковеля. Церемонія відбувалася із справжнім англійським чаєм, відповідним дрескодом, невід’ємною частиною якого стали капелюшки, виготовлені власноруч. Усі охочі написали листи Єлизаветі II.

Поблизу міської галереї працювала тематична фотозона, де виступали актори театральної студії «10 ряд 10 місце». Під супровід музики, учасники перформансу розмовляли про традиції і культуру двох держав, говорили про важливість підтримки Великобританії.

За сприяння директора Ковельської дитячої художньої школи імені Андроника Лазарчука Олени Цьомик для королеви Єлизавети підготували картину «Англійське чаюванням», до створення якої долучалися всі охочі.

«Картина вже готова, волонтерка повинна була приїхати в Ковель, щоб забрати її і передати особисто королеві в серпні, але плани змістилися, чекаємо. Приїде і передамо картину і листи з Ковеля», — розповіла Мирослава.

Творча група учасників перформансу з Ковеля під опікою ГО «Єврофюче» написала і надіслала у Великобританію лист вдячності за підтримку України. І ось нещодавно надійшла відповідь з лондонської резиденції британських монархів Букінгемського палацу – листівки з подякою від королеви Великобританії Єлизавети II.

У коментарі для Район.Культура Мирослава Мороз розповіла, що в Ковель надійшло 10 листівок від Єлизавети II. Одна в міського голови, решту отримали волонтери і організатори дійства, а також Ковельський історичний музей, де й зберігатиметься листівка.

Читайте такожАркадій Войтюк переспівав пісню «Соколята» В'ячеслава Хурсенка

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024