У Рівному діє онлайн-виставка про режисера Василя Рябунця, залюбленого у Волинь

07 Вересня 2022, 16:42
Василь Рябунець 912
Василь Рябунець

Рівненські бібліотекарі підготували віртуальну виставку про корифея місцевих кіномитців — Василя Рябунця, режисера аматорського кіно, фотохудожника та заслуженого працівника культури України до його 80-річчя від дня народження — 7 вересня.

Про це повідомила Рівненська обласна бібліотека.

«Василь Рябунець не уявляє себе поза Волинню. Хоч і живе на Рівненщині й у такій же мірі любить і цей край. З його ініціативи народилася кіностудія «Волинь» в Луцьку, а відтак – і «Горинь» у Рівному. Озираючись у пам'ять, згадує лише добро і друзів. Ця людина вміє повсякчас бути справжньою і завше творити, навіть тоді, коли доводиться заробляти на шматок насущного», — йдеться в повідомленні.

У бібліотеці зазначають, Василь Рябунець — єдиний представник художніх аматорів колишнього СРСР, творча праця якого 25 разів відзначалася престижними дипломами лауреата Всесоюзних конкурсів. 

Рівненський режисер є й засновником Першого обласного фестивалю самодіяльного кіномистецтва на Волині (1972), співзасновником міжреспубліканського (пізніше – міжнародного) фотофестивалю «Фотодебют» (70-ті) (єдиний фестиваль такого масштабу в країні), щорічного західноукраїнського кінофестивалю (1975 р.), що проходив у містах Луцьку, Володимирі, Львові та Здолбунові та низки інших. Саме тоді й почали в молодій державі відроджувати фестивальний рух, численні промисли та ремесла, найбільш характерні західноукраїнським теренам.

Проглянути виставку можна за посиланням.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024