Євген Малолєтка отримав престижну нагороду з фотожурналістики за репортаж із Маріуполя

05 Вересня 2022, 16:41
Євген Малолєтка та Мстислав Чернов 1124
Євген Малолєтка та Мстислав Чернов

Фотожурналіст Associated Press Євген Малолєтка отримав престижну нагороду фестивалю фотожурналістики Visa pour l’Image у Перпіньяні (Франція). 

Про це повідомило французьке видання France Bleu. Пише Читомо.

Українця відзначили за його роботи з Маріуполя на початку повномасштабного російського наступу.

«Ці 20 днів у Маріуполі були як один довгий нескінченний день, де ставало все гірше і гірше», — розповів він.

Євген присвятив премію українському народу, підкресливши важливість такого визнання його праці. 

Малолєтка та його колега Мстислав Чернов висвітлювали події в Маріуполі з 23 лютого по 15 березня і були останніми з українських та міжнародних журналістів, хто залишив місто. Серед іншого, завдяки їхній роботі світ побачив кадри розбомбленого росіянами пологового будинку. Чернов і Малолєтка стали лауреатами Премії імені Георгія Ґонґадзе-2022.

Минулого року Visa d’or News нагородила фотографа, який залишився анонімним із міркувань безпеки, за його роботи про «весняну революцію» в Бірмі. У 2020 році премію отримав Фабіо Буччареллі за роботу про місто Бергамо, епіцентр пандемії Covid-19 в Італії.

До слова, 23 серпня медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова провела онлайн-інтерв’ю з Євгеном Малолєткою – «Війна в об’єктиві: досвід фотожурналіста, який показав світові трагедію Маріуполя», де він поділився своїм досвідом роботи та враженнями від пережитого під час блокади Маріуполя. Фотожурналіст розповів про премію Георгія Гонгадзе 2022 року: що означає нагорода для нього, що відчував журналіст по той бік камери, коли вів зйомку під час бомбардувань та обстрілів пологового будинку, чому прийняв рішення – залишатися під обстрілами та продовжувати знімати. 

Також поділився досвідом зйомки війни в інших країнах та вдома, в Україні, яким залишився Маріуполь у пам’яті Євгена, як дезінформація та брак інформації впливають на людей. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39