Помер волинський художник-реставратор Анатолій Квасюк

01 Вересня 2022, 15:13
Анатолій Квасюк за роботою 1375
Анатолій Квасюк за роботою

Пішов у засвіти Анатолій Квасюк – художник-реставратор Волинського краєзнавчого музею.

Про це повідомили на сторінці Музею Волинської ікони.

«Відійшла у вічність знана і надзвичайна людина. Щирий патріот України, професіонал вищого ґатунку, людина стійких поглядів і переконань, наш колега, товариш і друг. Багато років нас пов’язувала спільна справа», – йдеться у повідомленні.

Самовідданий реставратор Анатолій Квасюк завжди знав, як треба правильно рятувати і повертати до життя сакральні пам’ятки, як ніхто вмів переконати, що цінні речі мають бути тільки у музеї. Натхненно працював на своєму робочому місці, ділився досвідом, збирав інструменти і матеріали, бо планував ще багато зробити. 

«Саме завдяки його авторитету і відданості, чесності і принциповості, всі ми сьогодні маємо можливість доторкнутися до Холмської Чудотворної ікони Богородиці, яку він повернув із небуття. На жаль, тяжка хвороба вибила його зі звичної колії життя, залишивши нездійсненими ще багато планів та мрій. Нам боляче і сумно, що більше ніколи не почуємо його розповідей, спогадів, настанов», – додають музейники.

Анатолій Квасюк – заслужений працівником культури та орденоносець. Смерть Анатолія Квасюка – непоправна втрата для всієї культури Волині. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024