Мукачівський композитор видав дві книги про музичне мистецтво

30 Серпня 2022, 14:21
Володимир Волонтир під час роботи 976
Володимир Волонтир під час роботи

Вийшли друком дві книги мукачівського композитора, диригента і педагога, заслуженого діяча мистецтв України Володимира Волонтира.

Про це повідомили 29 серпня на фейсбук-сторінці Мукачівського відділу культури та молодіжної політики.

У видавництві «Карпати» вийшли друком дві книги відомого українського композитора і диригента, заслуженого діяча мистецтв України, директора Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків, викладача-методиста, художнього керівника і диригента Мукачівського хору хлопчиків та юнаків, члена Національної спілки композиторів України, лауреата багатьох митецьких премій, почесного громадянина міста Мукачева Володимира Волонтира — «З тобою, Україно! Пісні і хорові твори для дітей» та «Фортепіанні твори для дітей та юнацтва».

До збірника «З тобою, Україно! Пісні і хорові твори для дітей» увійшли пісні та хорові твори, які можуть виконуватися хором, вокальним ансамблем, а одноголосі — і як солоспіви. Тематика і зміст творів, вокально-хорові завдання доступні для дітей і класифіковані за віковими особливостями. Твори розміщені систематизовано — від одноголосся до чотириголосся. Окремим розділом виділені обробки українських народних пісень.

Збірка адресована викладачам і учням мистецьких навчальних закладів, керівникам дитячих хорових колективів, вчителям музики, студентам і викладачам вищих навчальних мистецьких закладів.

«Хорова музика — це мистецька стихія, поринувши в яку ми наповнюємо своє життя чудовими відчуттями гармонії, радості і переживань від спільної творчості», — зазначає у передмові до книги митець.

Збірка «Фортепіанні твори для дітей та юнацтва» адресована дітям молодшого, середнього і старшого шкільного віку, а також для студентів вищих навчальних закладів. Твори розміщені за ступенем технічної і художньої складності: від двоголосої діатоніки до гомофонно-гармонічної і поліфонічної фактури, від одночастинного простого періоду до варіаційної і тричастинної складної форми.

Читайте також: Мукачівські хористи взяли участь у міжнародному конкурсі у Франції

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024