Врятувати від голоду та холоду: українці єднаються, щоби допомогти зоопаркам

27 Серпня 2022, 09:05
Реабілітаційний центр для великих хижаків у Василівці 318
Реабілітаційний центр для великих хижаків у Василівці

В соцмережах закликають підтримати тварин у зоопарках, долучаються й популярні актори, ведучі та музиканти. Оскільки установи  – в катастрофічній ситуації.  

Про це повідомляє GreenPost.

З початком бойових дій звіринці вимушено закрилися, але найбільша проблема – у відсутності харчів, ліків та обігріву. Без допомоги людей тварини не здатні евакуюватися, здобути їжу чи зігрітися. Зоопарки, а надто на оточених рашистами територіях, благають про допомогу.  

«Тварини гинуть від голоду, харчуються «залишками від залишків», немає електрики та дизелю для підігріву, під час бомбардувань  – калічаться від паніки, навіть немає ліків приспати тих, хто страждає найбільше», – розповідає засновник зоопарку «12 Місяців» на Київщині Михайло Пінчук

Зоопарк «12 місяців»
Зоопарк «12 місяців»

Під’їхати до зоопарку важко, бо мости підірвані, а окупанти не пропускають волонтерів з продовольством.

У Василівці, що на Запоріжжі – потребує «зеленого коридору», аби доправити дизель та корми реабілітаційний центр для великих хижаків. 

«Два тижні окупації, 200 мешканців, ми уже пережили кілька днів справжнього голоду. Їжі дедалі менше, постійні обстріли. А наш зоопарк споживає свіжого м’яса по 200 кілограмів на день – це більше за Київський та Рівненський  зоопарки разом», – каже власник зооцентру Олександр Пилишенко.  

Реабілітаційний центр для великих хижаків у Василівці
Реабілітаційний центр для великих хижаків у Василівці

Читайте також: У Рівненському зоопарку привітали всіх з Днем Незалежності

«У Миколаївському зоопарку чотирилапих посадили на вимушену дієту, урізали раціони наскільки це можливо. Маємо 4 тисячі голів тварин, прогодувати допомагають городяни та волонтери, отримали вантаж із сухим кормом та ліками з Європи. Усі працівники зоопарку – виходять на роботу. А деякі буквально живуть на робочому місці», – розповідає директор Володимир Топчій

Перерахувати гроші, аби допомогти цим та іншим українським звіринцям у соцмережах закликають й українські селебрітіс. Акторка Ольга Сумська, ведучі Ігор Кондратюк, Ольга Грицик, Лада Тесфайє, Юлія Янчар, співак Тарас Тополя, співачка Laura Marti, ведучий і музикант Микола Сєрга.  

Зробити це можна, наприклад, через сервіс онлайн-платежів Portmone. У розділі «Благодійність» представлені реквізити зоопарків по всій країні та фонду, що опікується тваринами. Усі внески без комісій, а перелік бенефіціарів постійно поповнюється. 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024