Kozak System відіграв благодійний вуличний концерт на Волині

26 Серпня 2022, 11:30
Іван Леньо 1481
Іван Леньо

У Луцьку відомий рок-гурт «Kozak System» влаштував благодійний концерт просто неба. Музиканти збирали гроші на дрони для української армії.

Виступ розпочався близько 19:00, 25 серпня, на площі Героїв майдану. Насолодитися творчістю музикантів прийшли кілька сотень лучан та гостей міста. Серед слухачів були і журналісти Район.Культура.

Гурт розташувався просто на східцях перед міським РАЦСом, тому шанувальники могли підійти до своїх кумирів майже впритул. Перед імпровізованою сценою поставили три скриньки для збору коштів. Соліст гурту Іван Леньо на початку виступу зазначив, що ці гроші підуть за купівлю дронів для Збройних сил України.

«На сьогодні у нас бракує очей. Наші ЗСУ отримують важку артилерію. Так, вона повільно приїжджає, деяка уже працює. Але в нас практично немає власного виробництва дронів. У нас є «Лелеки», але черга за ними величезна. Наразі, всі спецпідрозділи-коригувальники користуються дронами закордонного виробництва», – зазначив Іван.

Тож, музиканти закликали фанів зробити свій вклад в перемогу, щоб вже завтра черговий дрон полетів на передову, а також попросили на годинку забути про війну. Вони виконали понад десяток своїх пісень. Серед них такі відомі композиції як «Коли вона», «5 хвилин», «Така спокуслива», «Мамо», «Подай зброю»«Хто як не ти».

Також, гурт виконав пісню «Не покинь». Її Леньо писав разом з волонтером та українським поетом Глібом Бабічем. Однак, в 28 липня його життя забрала війна. Наступного дня композиція «Не покинь» з’явилася на YouTube-каналі гурту.

 

«Ми написали з тобою «Подай зброю», «Сила і зброя», «Досить сумних пісень», «Свобода наче любов», «Мольфар», «Ті, що тримають небо над Різдвом». У нас залишилася одна пісня, яку ми мали видавати буквально на днях. Ніколи б не подумав, що саме вона стане прощальною в нашому з тобою житті», – зазначив тоді під відео Іван.

Читайте також: Несподіваний гість і розповіді про війну: у Луцьку відгримів концерт Арсена Мірзояна

 

Заспівати залюблену українцями пісню «Не моя», основою якої є поезія Василя Симоненка, Іван Леньо запросив дівчинку з натовпу. Виконати композицію разом з солістом зголосилися відразу дві луцьку красуні. Вони співали та довго обіймалися з лідером гурту.

Звучали на концерті і композиці інших виконавців. Зокрема, разом з натовпом, Kozak System заспівали українську народну пісню «Ой у лузі червона калина», яка під час війни стала відомою чи не на весь світ завдяки лідеру гурту «Бумбокс» Андрію Хливнюку.

Разом з шанувальниками музиканти виконали пісню «Білі тополі» польського гурту «Еней». Іван Леньо та український виконавець Тарас Чубай у 2015 році брали участь в її записі. Тоді, цією композицією поляки підтримали український народ в його боротьбі за свободу та присвятили її Героям, які загинули в боротьбі за правду і волю нових поколінь, а також всім батькам, діти яких полягли на війні.

Читайте також: По-вуличному та нецензурно-патріотично: Kozak System виступив із благодійним концертом у Луцьку

Нещодавно, Kozak System вже були в Луцьку з благодійним концертом. Тоді вони запалювали в РЦ «Промінь». Нині ж хлопці подорожують Україною, влаштовуючи вуличні концерти на підтримку української армію.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024