«Шляхами В'ячеслава Липинського»: у Затурцях діє виставка художниці Олени Звягінцевої

25 Серпня 2022, 15:32
Затурцівський меморіальний музей В'ячеслава Липинського 813
Затурцівський меморіальний музей В'ячеслава Липинського

У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відкрили виставку робіт волинської художниці Олени Звягінцевої — «Шляхами В'ячеслава Липинського».

Про деталі виставки журналістам Район.Культура розповіла директорка закладу Віра Чопко.

Відкриття відбулося 25 серпня. За словами директорки музею, виставка планувалася ще у квітні до 140-річчя з дня народження В'ячеслава Липинського.

«У художниці замовили 10 робіт. Головна мета — показати відвідувачам, де бував наш земляк, куди занесла його непроста доля», — каже Віра Чопко.

Оскільки музей почав приймати відвідувачів лише місяць тому, музейники вирішили, що варто представити ці роботи до Дня Незалежності. 

«І нагадати українцям про людину, яка мріяла про Незалежність України більш, ніж сто років тому, і доклала неймовірних зусиль, щоб це сталося», — розповіла директорка.

Експонування робіт у музеї планують проводити до жовтня.

Читайте також: Українські воїни на картинах Олени Звягінцевої

Картини Олени Звягінцевої
Картини Олени Звягінцевої

Довідково: В'ячеслав Казимирович Липинський — український політичний діяч, історик, історіософ, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму. Один із організаторів Української демократично-хліборобської партії та «Українського союзу хліборобів-державників». За Гетьманату — посол України в Австрії.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024