Волинський «Фаберже» виготовив панно з бурштину та яєчних шкаралуп до Дня Незалежності

25 Серпня 2022, 10:34
Анатолій Бойко 855
Анатолій Бойко

Володимирчанин Анатолій Бойко, заслужений майстер народної творчості України, презентував нову роботу з яєчних шкаралуп, яка доповнила колекцію доробків на військову тематику. Цей витвір він виконав до Дня Незалежності України.

Про це пише Суспільне.

Як розповів Суспільному митець, основа композиції — це залите ювелірною смолою панно, основа якого зроблена з бурштину, а також закріплені різьблені металом яєчні шкаралупи.

«На панно металом викладена карта України, покрита позолотою, та є ангелочки як обереги і напис «Україна була, є і буде». Ще два написи є по краях, які читаються лише при певному куті погляду: «Дух і тіло ми положим за нашу свободу» та «Згинуть наші вороги, всі разом на всі віки», – каже майстер.

У роботі, каже Анатолій Бойко, закладений філософський та християнський зміст, зокрема тернистий шлях України зобразив викладеним по колу орнаментом – вітейкою.

«Є зображені чотири земних стихії і рунічні символи –— руна мати-берегиня, руна свободи, руна предків та руна перемоги, які читаються хрестом як у церкві. Цю роботу я давно почав, всі компоненти були давно готові, лишилося скомбінувати та закріпити на підставці«, – говорить володимирчанин.

Зі слів майстра, робота, котру змайстрував до Дня Незалежності, є найбільшою за розмірами у колекції: має висоту 30 сантиметрів та ширину 40 сантиметрів. Панно, додав Анатолій Бойко, поповнить колекцію на військову тематику, яку створює не для продажу.

Читайте також: Волинський «Фаберже» показав свою нову роботу

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024