У Луцьку запрошують на відкриття двох мистецьких виставок

24 Серпня 2022, 12:40
Виставка в Луцьку 1164
Виставка в Луцьку

У Луцьку пройде відкриття двох мистецьких виставок — «Руйнація» та «Історія параду».

Про це журналістів Район.Культура повідомили в музеї.

Обидві події пройдуть 24 серпня в Музеї Корсаків (вул. Карбишева, 1).

Відкриття виставкового проєкту «РУЙНАЦІЯ» Віктора та Наталії Проданчуків розпочнеться о 17:00.

Відкриття проєкту «Історія параду» Андрія Зелинського та Олега Тістола розпочнеться о 18:00.

Читайте також: У Музеї Корсаків виступив Alex Pian, що грав під сиренами на львівському вокзалі

Довідково: Львівські митці, творче подружжя, Віктор та Наталя Проданчуки представлять новий проєкт «Руйнація».

Наталя — художник, графік та модельєр, створила свою авторську техніку написання, у своїй творчості надає перевагу енергетичному змісту, внутрішнім відчуттям та емоційному стану. Віктор — скульптор, художник, графіст, реставратор, різьбяр та коваль, відомий громадський діяч.

Виставка «РУЙНАЦІЯ» про наш біль. Неймовірні полотна Наталії покажуть вам, скільки жаху, болю, але й впевненості у «завтра» та в Перемозі. Кожна робота розповідає про якийсь один епізод цього жаху, але, водночас, здається, й про всю серію нещасть. Полотна насичені кольорами, символами, неймовірним змістом і прагненням кричати на весь світ: «Зупиніться!». Нові роботи Віктора Проданчука — то затамовування подиху і застигання крови у жилах, бо «Дорослі ігри…» — це про те, як шизофренічний гном, наче маріонетками, грається цілим стадом сліпців, знищуючи неймовірний цвіт України. Ігри дорослі й жорстокі. До них нас не готували, бо правил тут немає жодних...

Олег Тістол та Андрій Зелинський – представники українського сучасного арту, їх роботи відомі по всьому світі, представлені на найпочесніших аукціонах світу: Sotheby's, Christie's, Phillips, Bonham's.

Проєкт «Історія параду» — це по-суті наукове дослідження, яке дає змогу надати перспективну оцінку нації умовної країни «Z», виходячи із її ідентичності, що сформувалась на основі ідей, навіяних масовим zомбуванням. Плодом цієї псевдо еволюції і стала х’юманізована «чебурашка» із манією величі на фоні комплексу меншовартості.

Розмірковуючи над буттям мислячій людині із певним інтелектуальним багажем та рівнем усвідомлення доволі просто збагнути, що світ набагато складніший, ніж здатна осягнути людина крізь призму своєї свідомості. Те, що ховається за флером збройного конфлікту, насправді є багатовіковою культурною війною.

На полотні «Головна картина країни» закодоване питання: чи можемо ми уявити світ, у якому Севастополь, який вже кілька століть не має власного сенсу, а лише нав’язані сусідньою паразитарною державою сенси, став би містом святкування гей-параду?

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром