Петиція про скасування реорганізації Довженко-Центру набрала потрібну кількість підписів

14 Вересня 2022, 11:06
Довженко-Центр 3077
Довженко-Центр

Петиція до Кабміну про скасування реорганізації Довженко-Центру від 17 серпня зібрала необхідну кількість голосів.

Станом на 10:28 14 вересня петиція набрала 25 тисяч необхідних голосів.

«Це лише десята петиція на сайті з 2018 року, яка подолала необхідний бар'єр. І ми впоралися з цим менше, ніж за 30 днів. Ви впоралися! Ваша підтримка і розуміння цінності Довженко-Центру надихають нас на подальшу роботу і боротьбу. Дякуємо вам!» — йдеться в повідомленні.

«За місяць, з моменту наказу Держкіно про «реорганізацію», ми побачили (і відчули!):
  • всеукраїнську та міжнародну підтримку збереження цілісності Довженко-Центру з боку громадськості, культурних інституцій та кіноспільноти;
  • рекомендацію Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної ради України скасувати наказ Держкіно щодо реорганізації Довженко-Центру;
  • петицію до Кабміну щодо скасування наказу Держкіно, яка набрала 25 тисяч підписів.

Водночас ми досі не побачили стратегії розвитку Довженко-Центру, яка мала бути розроблена протягом 3 місяців після передачі Центру від МКІП у підпорядкування Держкіно. Ми не бачимо залучення спеціалістів Центру до розробки такої стратегії. Плани діяльності Держкіно щодо подальшого розвитку національної кінематографії дотепер не оприлюднено, тому немає можливості оцінити їхні перспективи і наміри.

Отже, загроза ліквідації залишається, а боротьба за збереження Довженко-Центру та української кіноспадщини триває», — пишуть у Держкіно.

Вимоги Довженко-Центру залишаються незмінними.

Станом на 13:00 23 серпня – 14577 голосів з 25 тисяч необхідних.

«Неймовірні цифри, коли люди годинами відкривають сторінку, не можуть зареєструватись через bankID чи просто довести сайту, що ти не робот, як режисерка наших улюблених мультфільмів «Любов і смерть картоплі звичайної» та «День народження Юлі» Наталія Марченкова», – кажуть у Довженко-Центрі.
За ці дні у коментарях та особистих повідомленнях вони зібрали поради, які можуть допомогти (на жаль, не завжди) підписати петицію та зекономити кілька годин:
  • сайт найкраще відкривається ввечері (навіть ближче до ночі);
  • значно краще працює десктопна версія сайту;
  • дехто радить спробувати браузер «Опера»; 
  • коли не спрацьовує bankID, може допомогти реєстрація через сайт.

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру, що де-факто означає ліквідацію національного кіноархіву, який з 1994 року послідовно займається збереженням, дослідженням та популяризацією українського кіно.

Читайте також: Довженко-Центр: дайджест подій 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024