Spotify до Дня Незалежності зробить український плейлист

19 Серпня 2022, 14:33
Kalush Orchestra 1497
Kalush Orchestra

Музичний стрімінговий сервіс Spotify до Дня Незалежності України перейменує плейлист Music of Ukraine на UNITED24: Music For Ukraine, але вже є деякі здивування щодо підбірки музикантів.

До нього увійдуть українські пісні, а також треки закордонних виконавців, які підтримали Україну. Про це повідомила пресслужба сервісу 18 серпня, пише Суспільне.

«Навіть після Дня Незалежності плейлист буде продовжувати оновлюватися, щоб допомогти поділитися голосами України з усім світом», — йдеться в повідомленні. 

Серед виконавців у плейлисті є Kalush Orchestra, Антитіла, Go_A, Kazka, а також Tom Odell, Imagine Dragons та Pink Floyd.

Однак, деякі українці здивувались, побачивши у списку треки співачки DaKooka та музиканта Юрія Бардаша із псевдонімом YOURA. При цьому, у безкоштовній декстоп версії цих виконавців немає.

DaKooka або Катерина Єрьоменко – українська співачка, але у 2018 році артистка виступала в росії на андеграундному фестивалі «Біль». А вже після початку повномасштабного вторгнення дала інтерв'ю проросійському блогеру Анатолію Шарію, якого СБУ підозрює у держзраді. 

У 2022 році DaKooka виграла у номінації «Інший формат» музичної премії YUNA, що обурило українців. Оргкомітет конкурсу пообіцяв перевірити, чи справді вона виступала в росії.

Читайте також: Волиняни серед переможців української музичної премії YUNA-2022

А нещодавно команда музичного продюсера і виконавця Юрія Бардаша відмовилася з ним працювати — усе тому, що він довго мовчав про війну і, за свідченням колеги, планує отримати російське громадянство. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39