У Луцьку виступить піаніст Alex Pian, що грав під сиренами на львівському вокзалі

21 Серпня 2022, 09:32
Олексій Карпенко 1755
Олексій Карпенко

Напередодні Дня Незалежності України в Луцьку свій благодійний сольний концерт заграє український композитор та піаніст Олексій Карпенко, відомий за псевдонімом як Alex Pian, який прославився на весь світ завдяки відео гри під сиренами на львівському вокзалі, що облетіло всю мережу.

Про це журналістів Район.Культура повідомили організатори.

Захід відбудеться у неділю, 21 серпня, о 19:00 в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. Концерт організовує івент-агенція FeelGood за підтримки Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», Consulting Center, БК «Інвестор» та Noble Boutique Hotel.

Олексій Карпенко
Олексій Карпенко

Дійство відбуватиметься в форматі музичного та світлового перформансу, мета якого – подарувати людям годину спокою, аби вони мали можливість поринути у світ музики, яка зцілює.

«Сьогодні українцям це так потрібно. Війна відібрала в нас багато – людські життя, спокій, впевненість у майбутньому, внутрішню опору. Хтось втратив кохану людину, хтось батька чи матір, або обох. Хтось свого домашнього улюбленця, хтось фігуру, здоров'я і спокійний сон. Але водночас ми багато чого здобули – єдність, відчуття свободи, сили почати все спочатку, нових друзів, нових сусідів, нові пісні, нових кумирів, нову музику і нові імена. Одне з яких Alex Pian, який через музику заграв про війну в нашій країні на весь світ», — розповідає засновниця та організаторка івент-агенції FeelGood Тетяна Зубрик.

Усі кошти виручені з квитків передадуть Волонтерському штабу «Ангар» та на формування аптечок для ЗСУ від «Волонтерський VolWest Hub».

Читайте також: Врятувати пораненого – 50% перемоги, або Для чого ми створили посібник із «Тактичної медицини»

Як купити квиток:

1.    Оплатіть благодійний внесок 250 грн на картку 5375 4112 0064 0048 або за лінком на монобанку.

2.    Після оплати надішліть скрін підтвердження в Instagram чи Facebook FeelGood Agency та своє ім`я та прізвище.

Читайте також: Гурт «Фіолет» опублікував нову пісню, яку можна прослухати за донат волонтерам

Довідково: Олексій Карпенко — піаніст, композитор. Закінчив Львівську національну музичну академію імені Миколи Лисенкa зі спеціалізацією класичнe фортепіано та естрадно-джазова музикa. До початку війни в Україні виступав на багатьох сценах Львова, давав уроки гри на фортепіано та заснував музичний дует.

Після початку війни через велику міграцію громадян, які рятувалися від війни, він помітив необхідність психологічної підтримки людей i організував регулярні безкоштовні концерти на Залізничному вокзалі у Львові, який став головним міграційним пунктом для біженців (відео тут).

Його ініціативу сприйняла з великим інтересом не тільки громадськість, а й світові ЗМІ, а запис його гри під час повітряної тривоги показав Ганс Ціммер під час концерту в Лондоні та запостив в себе в інстаграмі.

Він веде блог в Instagram, завдяки якому популяризує українську музику та привертає увагу світових ЗМІ до війни, а також канал на YouTube, де допомагає Україні, інформує про поточну ситуацію в країні та ділиться своєю музикoю.

Олексій Карпенко
Олексій Карпенко

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024