У Луцьку відкрили благодійну виставку-продаж робіт художника з Донеччини

16 Серпня 2022, 18:17
Виставка в Луцьку 1005
Виставка в Луцьку

У Волинській державній обласній універсальній кауковій бібліотеці імені Олени Пчілки у відділі літератури з питань мистецтва відкрили благодійну виставку-продаж картин донецького художника Володимира Яницького «Евакуйоване життя». 

Про це повідомили на сайті книгозбірні. Захід пройшов 16 серпня. 

Володимир Яницький з міста Курахове на Донеччині. Війна змусила родину художника, як і багатьох українців, у квітні виїхати з рідної домівки. Вирішити куди їхати допомогли хлопці з 14-ї окремої механізованої бригади, з якими потоваришували ще в 2014 році на Донеччині. З їхньої поради родина зупинилася в селі Чаруків

У будинку культури села Городище 28 та 29 липня проходила благодійна виставка-продаж картин Володимира Яницького, яка мала назву «Врятоване митецтво». Кошти, зібрані під час заходу, спрямували на підтримку ЗСУ.

Володимир разом із дружиною Анною розповідають, що творити в умовах війни надзвичайно складно, бо відсутність належного освітлення, правильного оснащення робочого місця для людини з вадами зору складає неабиякі труднощі. Але навіть за таких обставин творчий потік митця не зупиняється. Тільки тематика картин дещо відрізняється. 

До війни це були картини більш позитивні: тварини, краса рідного краю, жіноча краса. Зараз художник підсвідомо переносить реалії війни у свою творчість. Усі роботи наповнені емоціями людей, які живуть у воєнний час.

На зустріч з художником завітали нові друзі з Городищенської громади, хлопці, з якими познайомились на блокпостах на Донеччині, діти з художньої студії «Барва». Також під час заходу звучали вірші, які написав Микола Сидорчук, поет, член спілки письменників України. 

На фейсбук-сторінці бібліотеки зазначено, що виставка діятиме протягом трьох днів. Частину виручених коштів від продажу картин передадуть на потреби Збройних сил України.

Читайте також: Іван Марунич з Положинським заспівали у студії Сніданку з 1+1

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром