У TikTok з’являється новий контент для російських користувачів

11 Серпня 2022, 14:22
Фото ілюстративне 1434
Фото ілюстративне

У TikTok з’являється новий контент для російських користувачів попри заборону самої соцмережі. 

Про це повідомляють у звіті некомерційної організації Tracking Exposed. Пише Читомо.

Згідно з політикою TikTok, оновленою 30 червня, новий російський контент та міжнародний контент недоступні для користувачів у росії, але мережа цієї політики не дотримується. 

«Ми виявили, що ресурси, зокрема контрольовані російською державою ЗМІ, просувають користувачам із росії політичний і неполітичний контент через алгоритмічно рекомендовану сторінку «Для вас» (FYP), навіть якщо цей контент не відображається в профілях користувачів, які його опублікували», — повідомили дослідники. 

Крім того, цей контент доступний користувачам за межами росії. На думку Tracking Exposed, зміни у політиці TikTok відбулися в період з травня по липень 2022 року та не були оголошені. 

«Тіньове просування» — це новий термін, який ми винайшли, щоб описати те, що раніше не спостерігалося. Це прикре явище у світлі існування стандартів прозорості, які незабаром будуть застосовуватись до всіх великих технологічних платформ у Європі в рамках Закону про цифрові послуги», — зазначили представники Tracking Exposed.

Дослідники виявили нові ролики на мінімум 10 ресурсах, серед яких Яндекс.Музика та пропагандистський Sputnik, яким керує Маргарита Сімоньян.

Соцмережа спростувала звинувачення Tracking Exposed, заявивши, що не змінювала політику щодо контенту з росії.

Нагадаємо, TikTok вивів Україну зі спільного «регіону» з росією. Мережа видалила майже 42 тисячі відео, що пов’язані з війною в Україні.  

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024