До бібліотек Рівного надійшли книги для вимушених переселенців

11 Серпня 2022, 13:18
Фото ілюстративне 1016
Фото ілюстративне

Книжки, які отримав Український інститутом книги минулого року в межах програми поповнення бібліотечних фондів, надійшли до Рівного і Чернігова. 

Про це повідомили на сайті УІК.

Книжки поповнили фонди Рівненської обласної бібліотеки, Рівненської обласної бібліотеки для молоді та Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка.

Також книжки мають отримати обласні бібліотеки Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Тернопільської, Хмельницької та Черкаської областей. Обласні бібліотеки спрямують книжки до публічних бібліотек територіальних громад своїх областей.

У Київській області свої примірники отримають бібліотеки, які зазнали руйнувань та пошкоджень внаслідок російської агресії.

«Віримо, що кожна українська книжка, якою в цей нелегкий час поповнюються бібліотеки, — це краплі, які наповнюють океан. Океан української літератури та літератури українською мовою. А в боротьбі за свою культуру, мову та державу кожна крапля важлива», — наголосили на сайті.

У межах проєкту УІК надсилає до обласних бібліотек областей, де проживає найбільше внутрішньо переміщених осіб, які переїхали на тимчасове або постійне місце проживання, книжкові видання, отримані УІК 2021 року в межах Програми поповнення фондів публічних бібліотек. З доставленням допомагає фонд «Жива сучасна бібліотека».

Нагадаємо, Держкомтелерадіо, Офіс Президента та Мінкультури започаткували акцію із забезпечення дітей-біженців підручниками, навчальними посібниками, художньою літературою. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024