Kalush Orchestra просять прибрати російську діджейку з фестивалю, де вони мали виступити

08 Серпня 2022, 14:28
Kalush Orchestra / Фото: www.facebook.com/kalush.official 1669
Kalush Orchestra / Фото: www.facebook.com/kalush.official

Kalush Orchestra просять організаторів чорногорського фестивалю Sea Dance, де музиканти мали виступити, прибрати російську діджейку Ніну Кравіц з лайнапу. Інакше український колектив скасує свій виступ.

Про це гурт повідомив на своїй офіційній сторінці в інстаграмі. 

Як зазначає СЛУХ, 26-28 серпня в Чорногорії відбудеться фестиваль Sea Dance, один із проєктів організаторів сербського фестивалю EXIT. Серед учасників цього року — український гурт Kalush Orchestra, переможець Євробачення-2022, який має виступити в один день з російською діджейкою та хедлайнеркою заходу Ніною Кравіц. 

Kalush Orchestra одних із перших анонсували на Sea Dance ще на початку червня. У середині місяця організатори анонсували й Ніну Кравіц. Афішу опублікували 6 серпня, а опісля стало відомо, що українці та росіянка виступлять 28 серпня.

На цей випадок уже звернули увагу в мережі. Одним із тих, хто обурився, був електронний музикант Be_Ca_Di, який в інстаграмі (наразі його публікація видалена) закликав Kalush Orchestra та лейбл ENKO прокоментувати ситуацію.

Скріншот
Скріншот СЛУХ

Також можлива присутність російської музикантки на одній сцені з українськими виконавцями обурила й Остапа Українця, письменника і перекладача, засновника та автора YouTube-каналу «Твоя підпільна гуманітарка».

Згодом на сторінці колективу в інстаграмі з’явилися сторіси, де Олег Псюк каже, що вони вже звернулися до організаторів фестивалю з проханням прибрати Ніну Кравіц з лайнапу, інакше гурт скасує свій виступ. 

«Давайте всі разом писати, щоб сплавити її звідти і щоб там виступали нормальні рібята», — заклик Олега Псюка і гурту до спільноти теж звернутися до організаторів фестивалю скасувати номер росіянки.

Ймовірно, коментарів від охочих забрати російську музикантку з фестивалю було досить багато, адже організатори вже закрили коментарі під афішею, де анонсований виступ росіянки, щоб там не з'являлося нових повідомлень із закликами.

Нагадаємо, що учасниками Kalush Orchestra є три волинянинаІгор ДіденчукВіталій Дужик та Тимофій Музичук.

Читайте також: Kalush шукає аніматорів для створення мультфільмів

Довідково: Ніна Кравіц — російська діджейка, музична продюсерка і співачка. Як пише СЛУХ, вона давно має неоднозначну репутацію в контексті російсько-українських відносин, її звинувачували у симпатії до СРСР та нинішнього президента росії. Зокрема, виконавиця замовчує військові злочини росії, вчинені на території України.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024