Дует з Мукачева провів гастрольний тур у Литві на підтримку України

08 Серпня 2022, 13:27
Сергій Добош та Євген Мусієць 832
Сергій Добош та Євген Мусієць

Мукачівський дует «YeS» Палацу культури і мистецтв провів гастрольний тур містами Литви на підтримку України «Молитва за мир».

Про це 9 серпня повідомили на фейсбук-сторінці Мукачівської міської ради.

«Скрипаль Сергій Добош та баяніст Євген Мусієць не залишаються осторонь й активно діють на культурному фронті. Мукачівці, подорожуючи з концертними програмами містами Литви Музикою і Словом, несли світло людям та невтомно нагадували литовцям про сумні події, які наразі в Україні», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, репертуар дуету складається в основному з класичної музики, а ще саундтреків до фільмів. За словами артистів, найбільш пам’ятним став виступ дуету «Yes» в місті Йонава, на залізничному вокзалі. Організатори кажуть, населений пункт має всього 7 тисяч жителів, а на концерт прийшло так багато людей, що не вистачило місць.

«Виступаючи на вокзалах, хотілося звернути увагу громадськості на те, що вокзали багатьох європейських міст заполонили біженці з України. В основному це жінки та діти, які шукають надію та притулок. Концерт живої музики на залізничному вокзалі — це наша подяка литовському народу, адже багатьом українським жінкам і дітям більше не доводиться жити на роздоріжжі невідомості та чекати свого потяга спасіння, адже сьогодні вони знайшли новий дім у вашій країні», — каже Сергій Добош.

Євген та Сергій знову продовжать концертний тур Литвою в серпні. Дует має запрошення на участь у 20 концертах по всій Литві, з яких найважливіший 24 серпня, концерт до Дня Незалежності  України на Каунаській Ратушній площі з Камерним оркестром Університету Вітовта Великого.

Читайте такожМукачівські хористи взяли участь у міжнародному конкурсі у Франції

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024