Просування української культури у світі – один з пріоритетів роботи Мінкульту

06 Серпня 2022, 11:12
Заступниця міністра культури та інформаційної політики 1785
Заступниця міністра культури та інформаційної політики

Експорт української культури є одним з пріоритетних напрямків роботи Міністерства культури та інформаційної політики  в проєкті Плану відновлення України. 

На цьому наголосила заступниця Міністра культури та інформаційної політики Галина Григоренко під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ. 

«Присутність України в інформаційному та культурному полі інших країн – це не абстрактна категорія, а дуже конкретна і нагальна потреба. З 24 лютого Україна займала перші шпальти світових медіа та більшу частину прайм-тайму. І причину, і високу ціну цієї присутності ми всі з вами розуміємо», – зазначила Галина Григоренко. 

Під час брифінгу вона розповіла про:

  • підтримку проєктів українських митців за кордоном;

  • презентацію української культури в світі;

  • найбільш важливі культурно-мистецькі проєкти, які сьогодні реалізує Мінкульт.

Зокрема, Галина Григоренко відзначила успішну презентацію Українського павільйону на Венеційському бієнале у квітні, виступ Національного симфонічного оркестру України в театрі Ла Феніче в травні, турне Державного естрадно-симфонічного оркестру Kyiv Symphony Orchestra країнами Європи, гастролі Ансамблю класичної музики імені Лятошинського в червні, запуск проєкту Ukrainian Freedom Orchestra у партнерстві з Метрополітан Опера та Варшавською оперою, розпочату співпрацю з Museum of Modern Arts або МоМа, Нью-Йорк щодо створення віртуального музею сучасного українського мистецтва, Український павільйон на Міланському Трієнале, підготовку виставки української кераміки та васильківської майоліки спільно з Національним музеєм українського народного декоративного мистецтва України в Лондоні в листопаді та багато інших проєктів, які зараз знаходяться в стадії розробки. 

«Нам потрібно вкладати зусилля і ресурси в просування українських наративів, українського бачення та української культури за кордоном. Працювати над цим як всередині країни, нарощуючи компетенції, так і випрацьовуючи нові звʼязки та партнерства назовні», – сказала заступниця Міністра культури та інформаційної політики.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024