У Волинській області є дев'ять локацій для вивчення української мови

31 Липня 2022, 15:11
Фото ілюстративне 1226
Фото ілюстративне

В Україні діє понад 250 безкоштовних онлайн-ресурсів, курсів та розмовних клубів з опанування української мови.

Здебільшого локації розміщені у закладах вищої та середньої освіти, у бібліотеках та центрах підвищення кваліфікації тощо. На Волині таких – дев'ять. Про це йдеться на сайті Уповноваженого із захисту державної мови. 

Беззаперечним лідером є Львівська область (77 локацій з опанування мови). Далі йдуть Дніпропетровська (30), Івано-Франківська (17), Вінницька (15), Тернопільська (13) та Одеська (13) області. Найменшу кількість пропозицій для вивчення державної мови представлено у Закарпатській, Кіровоградській, Запорізькій, Сумській, Житомирській, Харківській областях.

«Регіональні та місцеві програми з розвитку та популяризації української мови є тим інструментом, який дозволяє комплексно вирішити питання організації функціонування різноманітних мовних ініціатив, у тому числі націлених на допомогу в опануванні мови. Саме тому очікуємо, що найближчим часом в багатьох областях будуть прийняті позитивні рішення. Така програма сьогодні вкрай потрібна і столиці», — зауважив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024