Світло переможе темряву: в Рівному з’явився новий патріотичний мурал

28 Липня 2022, 15:45
Олексій Камишанський, Костянтин Качановський і Віталій Коваль 1647
Олексій Камишанський, Костянтин Качановський і Віталій Коваль

У Рівному на головній будівлі поліції області з’явився патріотичний мурал, створений у пам’ять про загиблих бійців спецпідрозділу «КОРД».

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

Олексій Камишанський зауважив, що багато поліцейських нині на рівні зі Збройними силами України тримають оборону на лінії фронту. На жаль, рівненська поліція має втрати. 

«Загибель п’ятьох бійців — це наш нестихаючий біль. Тож ми вирішили презентувати мурал саме сьогодні, символічно, у День Української Державності. Адже хлопці віддали свої життя у боротьбі за волю і свободу нашого народу», — підкреслив очільник поліції області.

«Герої серед нас, щодня. Поліція сьогодні не лише в тилу, але і на передовій береже наш спокій та формує сектор безпеки», — сказав очільник Рівненської РОВА Віталій Коваль, який також завітав на відкриття.. 

Місцевий художник Костянтин Качановський, який працював над зображенням, зазначив, що саме ця робота є найбільшою і найскладнішою з усіх створених ним раніше у Рівному.  

«Це не просто данина загиблим правоохоронцям. Це також свідчення сучасної історії, боротьба двох світів, у якому завжди перемагає світла сторона. А дитина на ньому — уособлення мирного майбутнього, за яке усі ми сьогодні боремось», — каже митець. 

Мурал прикрашає стіну будівлі на розі, тож його видно і на вулиці Героїв поліції, яку нещодавно перейменували із вулиці Пушкіна. 

Нагадаємо, рівненський художник Костянтин Качановський створив у травні мурал «Сміливий народ – сміливої країни», а у квітні — стінопис зі зображенням української жінки з кулеметом на плечі.

Читайте також: У Рівному з'явився новий стінопис, створений місцевим художником Андрієм Шостаком

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024