Міністерство культури створило платформу «Мистецтво під час війни»

27 Липня 2022, 14:31
Мистецтво під час війни 2705
Мистецтво під час війни

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти створило платформу «Мистецтво під час війни» («Ukraine War Art Collection»).

Про 27 липня повідомив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики.

Основна мета платформи — архівувати і записувати ті мистецькі прояви, які з’явилися в останні кілька місяців, з метою їх подальшого дослідження.

«Війна дає поштовх досі невідомим нам наративам у мистецтві. У ньому ми завжди знаходимо відображення та переосмислення реальності часу, коли воно народилось. Наше мистецтво, що народилось протягом війни, говоритиме за нас довше, ніж ми живемо. Тому наше завдання сьогодні — фіксувати все, збирати в одному місці й передавати далі світу», — написав Олександр Ткаченко. 

Розробники платформи запросили профільних експертів з візуального, музичного та перформативного мистецтва, а також кіно. Задачею експертів стане формування критеріїв, за якими платформа архівуватиме мистецькі прояви. 

Серед доданих категорій на сайті платформи «Мистецтво під час війни» є: візуальне мистецтво, мистецькі проєкти, література, музика, театр, відеоконтент, дитяча творчість, дизайн, архітектура. Перейти на сайт та долучитися до проєкту можна за посиланням.

Читайте такожВолинське соломоплетіння та закарпатський леквар внесли до списку культурної спадщини України

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024