Харків'янка у Рівному навчає малювати дітей-переселенців

24 Липня 2022, 15:28
Карина Павленко пише портрет Степана Бандери 1596
Карина Павленко пише портрет Степана Бандери

17-річна Карина Павленко, яка через війну переїхала на Рівненщину, навчає малювати дітей-переселенців. До початку повномасштабного вторгнення рф дівчина навчалася та проживала у Харкові.

Про це пише Суспільне.

Карина навчалася у Харківському економічному університеті. У сховищі закладу перебула два тижні й хотіла повернутися до батьків у Ізюм, проте їй не вдалося цього зробити.

«Я приїхала на автовокзал, але на автобус до Ізюма спізнилася буквально на п'ять хвилин. А ввечері того ж дня читаю новини і дізнаюся, що той автобус розстріляли, є загиблі. Мені зателефонували батьки і сказали, щоб втікала, бо повертатися дуже небезпечно. На жаль, вони виїхати не змогли і зараз знаходяться там», — пригадала дівчина.

На початку березня Карина Павленко приїхала на Рівненщину до родичів, у яких проживає. Зізналася, що з батьками спілкується рідко, оскільки її рідне місто захопили росіяни, а вийти на зв'язок непросто.

Про себе Карина розповіла, що з десяти років захопилася малюванням. Згодом хобі стало професію. Вона малює портрети, цим і заробляє на життя.

У Рівному художниця також займається проведенням майстер-класів для дітей-переселенців.

«Мені подобається малювати портрети і думаю, що вмію це робити. Вирішила, що зможу пояснити це дітям і спробувала попрацювати з ними. Мені сподобалося і діткам теж. Насправді портрет малювати нескладно — палка, кружечок, крапочка, крапочка. Діткам усе зрозуміло, тому хочу продовжувати такі майстеркласи», — пояснила Карина Павленко.

Наступний майстер-клас дівчина запланувала на 28 липня.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024