Луцькі бібліотекарі провели екологічний квест для школярів

22 Липня 2022, 10:53
Луцькі бібліотекарі провели екоквест для школярів 1088
Луцькі бібліотекарі провели екоквест для школярів

Працівники бібліотеки-студії «ДіМ» провели екологічний квест «Чисті легені».

Захід відбувся на базі дендропарку ЗОШ № 15 міста Луцька протяжністю 1 кілометр. Про це повідомили на сторінці книгозбірні в фесбуці. 

На території школи посаджені унікальні дерева, вік яких сягає 50 років і Батьківщиною яких є Японія, Америка, країни Європи і українські Карпати. Парк створили за сприяння Львівського ботанічного університету, філія якого була розміщена на базі цієї школи. 

«Як же не було не скористатись в такий спекотний липень провести квест-гру на основі такого унікального парку», – кажуть бібліотекарі.

До групи учасників залучили читачів бібліотеки, учнів Гімназії № 14, під керівництвом вчительки Наталії Каліш

«Особливо приємною була участь дітей Рубіжного, Києва, Харкова, яким, мабуть, прийдеться на певний час і навчатись в цій школі», – додають працівники бібліотеки.

Питання вікторини, пошук завдань, атрибути квесту, пікнік, ігри та подарунки – все продумала команда бібліотекарів: Ірина Гаджиєва, Вікторія Гут, Інна Тимощук, Ірина Лівончук та завідувачка Ніна Бочарова

«Отож прослухали умови квесту, подивились відео сюжет про екологію і дендропарк, і вирушили в дорогу. Приязно зустрів нашу групу сам директор школи Олег Гребенюк і побажав всім успіху. Завдання були розміщені і на деревах в кульках, і в піску, і на лавочках, і треба було скласти екопазли, відгадати ребуси і ще багато інших завдань. Всі справились на відмінно – лише 4 бали відділило одну команду від іншої», – розповідають організатори дійства.

Переможницею стала команда під керівництвом дівчинки Христини Ткаченко з міста Рубіжне, якій діти довірили бути лідеркою команди. Всього у квесті під загальною назвою «Луцьк маленька батьківщина» взяли участь 21 учасник. 

По закінченню прогулянки діти висловили свої слова вдячності і бажання продовжити пізнання міста через подібні квест прогулянки. 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024