Американський письменник читатиме лекції про створення сучасної України у Єльському університеті

18 Липня 2022, 16:05
Тімоті Снайдер 1008
Тімоті Снайдер

Американський письменник та історик Тімоті Снайдер повідомив, що планує читати лекції про створення сучасної України у Єльському університеті. 

Науковець збирається зробити їх публічними. Про це він написав 17 липня у своєму твітері. Пише Суспільне.

У травні Снайдер написав статтю під назвою «Це має прозвучати: Росія – фашистська держава». Його колонку опублікувало видання New York Times.

Пізніше, письменник у спеціальному зверненні під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму назвав 10 причин, чому Україна має перемогти у воєнному протистоянні з російською федерацією.

Довідково: Тімоті Снайдер — американський історик, письменник, дослідник історії Східної Європи, публічний інтелектуал, постійний член Інституту гуманітарних наук у Відні. Професор Єльського університету. Займається переважно історією XX століття.

Дослідник націоналізму, тоталітаризму та Голокосту. Володіє українською мовою. У монографії «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним» Снайдер обґрунтував тезу про те, що нацистський та радянський режими знищили близько 14 мільйонів мешканців на території України, Польщі, Білорусі, країн Балтії та у західних областях росії.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром