У Луцьку юні актори зі студії «Бешкетники» організували вечір поезії Надії Гуменюк

16 Липня 2022, 18:06
Юна акторка студії «Бешкетники» 1493
Юна акторка студії «Бешкетники»

У Луцьку вихованці зразкової театральної студії «Бешкетники» презентували поетичну композицію під назвою «Зелений вітер». Під час театралізованого дійства діти читали вірші відомої української письменниці Надії Гуменюк

Відбувся захід у п'ятницю, 15 липня, на задньому дворі Палацу культури. Побувала там і журналістка Район.Культура

Зо два десятки юних талантів, переодягнені в фантастичних персонажів, за допомогою поетичного слова і оспівували красу навколишнього світу, і втішали, і закликали до боротьби.

Всі актори були одягнені в зелене вбрання. В такому ж образі просили прийти і глядачів.

Режисер та керівник студії «Бешкетники» Вадим Хаїнський зазначив, що кожен учень вибрав собі вірш, який йому найбільше сподобався. Та й в креативності, каже, дав дітям волю. 

«Діти самі обирали собі поезію. І вже з того що вони вибрали, ми збудувати таку цілісну  композицію. Я їх ніяк не зупиняв у польоті фантазії. Вони самі собі придумали, яким чином подати вірш, як театралізувати його. Можливо, з режисерської точки зору усього було забагато. Але мені не хотілося якось обмежувати дітей. Адже зараз дуже багато трагічних подій. Діти читають здебільшого патріотичну поезію. А тут нам хотілося трішки відволіктися. Задуматися про навколишній світ, про пейзажі, про звичне життя», – каже Вадим Хаїнський. 

Вадим Хаїнський
Вадим Хаїнський

Зразкова театральна студія «Бешкетники» має у своєму складі декілька вікових груп. Однак зараз, під час війни вибудувалася одна велика команда юних акторів, в якій грають від найменших до найстарших вихованців. 

«За ці чотири місяці вони дуже здружилися. Мене дуже тішить те, що старші допомагають молодшим. І таким чином ми творимо, працюємо. В нас збудувався такий один мистецький простір», – каже Вадим. 

На захід запросили і Надію Гуменюк. За словами керівника студії, для неї цей театралізований вечір став справжньою несподіванкою. 

«Бешкетники» – це надзвичайно талановиті діти. Це таке прекрасне майбутнє України. Це росте наш культурний фонд», – зазначила письменниця в своїй промові опісля вистави.

Надія Гуменюк
Надія Гуменюк

 

Надія Гуменюк подарувала Вадиму Хаїнському свою книгу «Вересові меди», яка, до слова, розповідає про трагічну історію життя відомих театральних діячів Миколи та Ніни Певних, які творили на теренах Волині на початку минулого століття.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024