Авторка нової поштової марки з Волині продає з друзями пончики, щоб допомогти ЗСУ

11 Липня 2022, 12:09
Фото: Суспільне Луцьк 1795
Фото: Суспільне Луцьк

Софія Кравчук із міста Любомля, авторка нової поштової марки «Українська мрія», продає разом із однокласницями пончики, щоб допомогти українським військовим.

Про це пише Суспільне Луцьк.

Пончики готує мама дівчинки — Тетяна Кравчук. Як розповіла Суспільному Тетяна, випічку готує щоранку на власній кухні, у вихідні робить перепочинок. 

В асортименті — кекси та до 10 видів пампухів із різними начинками: картопля з сосискою, халвою, вишнею, малиною, чорницею, маком, сиром. Зі слів волинянки, робота потребує багато процесів, до яких доньку не залучає.

«Софійка вже вкінці допомагає, бо тут біля олії гарячої страшно дітей пускати. У нас дуже дружній клас, відразу склалися батьки на продукти. Наші містяни стали продукти привозити. То муку, то гроші перераховувати на картку і так 6 числа був місяць як ми працюємо», — говорить Тетяна Кравчук. 

Волинянка Тетяна Кравчук готує випічку. Фото: Суспільне Луцьк
Волинянка Тетяна Кравчук готує випічку. Фото: Суспільне Луцьк
 

Дівчата та хлопці розбирають контейнери з готовими пампухами, після чого розкладають їх на столі біля одного з магазинів в центрі Любомля. У кожного свої обов’язки, — розповіла Софійка Кравчук.

Фото: Суспільне Луцьк
Фото: Суспільне Луцьк

«Якщо я вдома, то допомагаю мамі пудрою посипати, перекладати пончики в коробки, серветки в коробку класти. Ми зробили добре, що допомагаємо армії нашій. Це всі мої однокласниці, тільки деякі можуть своїх подруг взяти, родичів із собою. Тому кожного разу поповнюється наша команда», – говорить дівчинка про командну роботу.

Волинянка Софійка Кравчук. Фото: Суспільне Луцьк
Волинянка Софійка Кравчук. Фото: Суспільне Луцьк

За місяць, відколи діти збирають гроші на допомогу українським захисникам, їм вдалося заробити 65 тисяч гривень. Любомльський волонтер Андрій Дем’янчук розповів, що завдяки школярам придбали генератор для 39-го окремого зенітного ракетного полку та бінокль-далекомір.

«Хлопці вже подякували. Позавчора лише за один день вони зібрали на дуже файний бінокль із дальноміром і вже передали. Але їхня основна задача і мрія — зібрати на автомобіль», — каже волонтер.

Фото: Суспільне Луцьк
Фото: Суспільне Луцьк

Військові 39-го зенітно-ракетного полку 14-ї бригади передали для школярів український прапор зі словами подяки. Де він висітиме – поки не визначились.

Суспільне Луцьк повідомляє, за день юні любомльські волонтери заробляють від трьох до 3,5 тисяч гривень. Усе зібрані кошти передають на потреби Збройних сил України. Доки не назбирають на позашляховик – зупинятися у благодійній справі не планують, – додала волинянка Софійка Кравчук.

Нагадаємо, картину любомльчанки Софії Кравчук «Українська мрія» продали на благодійному аукціоні.

Читайте такожУ Луцьку погасили марку «Українська мрія», авторкою якої є дівчинка з Любомля

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024