На війні загинув луцький художник та доброволець Михайло Штик

07 Липня 2022, 22:31
Михайло Штик 2018
Михайло Штик

У Харкові загинув луцький художник, майстер художньої обробки дерева Михайло Штик, відомий як Місько Дерев'яний, який захищав Україну.  

Інформацію опублікували колеги, друзі художника і підвердили у Волинській ОВА.

Як зазначив друг воїна Володимир Бакулін, Михайло з 28 лютого 2022 року воював у лавах 2-ої роти 5-го окремого батальйону Української добровольчої армії. 6 липня, перебуваючи на бойовому чергуванні на прифронтовій базі батальйону УДА у Харкові, Михайло Штик загинув. 

«Війна забрала мого хорошого товариша, побратима і друга нашої сім'ї, справжнього патріота своєї країни — Михайла Штика. Ми завжди тебе пам‘ятатимемо і обов‘язково помстимося! Герої не вмирають!» — Володимир Бакулін.

Володимир Бакулін повідомив, що всі, хто хоче віддати шану Михайлу та провести його в останню путь можуть зустріти його 8 липня о 09:00 на Цуманському пості, а також прийти о 10:30 в Кафедральний собор Святої Трійці (центральний) на заупокійне богослужіння. Похорон відбудеться в Самарах, селі в Ратнівському районі.

Рідні та друзі залишають спомини про митця на його фейсбук-сторінці.

«Михайло Штик! Наш вірний товариш, інтелектуал та патріот із великим серцем, золотими руками, щирою душею митця!.. Скорбимо та пишаємося, що життя подарувало нам чудові миті спілкування з ТОБОЮ. Щирі співчуття родині та друзям!.. Герої не вмирають! СЛАВА УКРАЇНІ!» — Музей сучасного українського мистецтва Корсаків.
«Світлий, завжди усміхнений чоловік з легка смутними очима.
Коли ти недавно прийшов додому з війни і всіх обняв, побачив……
Не думали, що це ти прощався.
Жив з добром і Божою ласкою.
Загинув, як Герой.
Завжди будеш жити.
Твій дух завжди буде в Луцьку, твоя присутність буде на всіх виставках та творчих зустрічах.
Шкода, що не почуємо більше твого голосу.
Любимо Михайлику, тебе.
Спи тихо», — Тетяна Мялковська, художниця.
 

«Неймовірна втрата! Вічний тобі спокій! В наших серцях ти лишишся Героєм! Слава Героям! Співчуття родині друзям, особливо нашій колишній талановитій студентці Вікторії Штик, яка залишилась без опіки батька! Хай згинуть наші вороги!» — Роман Василик, художник, ікономаляр.

Михайло Штик
Михайло Штик

«06.07.22 загинув наш друг Михайло Штик, Місько Дерев'яний. Оповідав, що завершив всі справи та зібрався за три дні до наступу, полишив роботу й пішов добровольцем боронити Київ, потім Харків…
Біль, сум втрати…
Гордість, що знались з розумною, рішучою та щирою людиною, справжнім воїном, що мали радість спілкування на виставках та в колі друзів.
Хто життя своє покладе за товарищів своїх, потрапить до раю…
Мир душі твоїй! А ми будемо пам‘ятати тебе.
Щирі співчуття рідним…» — Катерина Ганейчук, художниця.
«Друже, мій друже. Як же так... Кілька днів тому ми ще снідали, сміялися, і як завжди дискутували про політику... А тепер я тільки бачу твою тарілку посеред завалів і не можу стримати сліз, не можу знайти слів, тебе вже немає, і я ніколи тебе більше тебе не обійму... суцільний смуток, який ніяк не побороти... Друг Штик, Місько Дерев'яний RIP», — написала Аліса Коваленко, кінорежисерка.

Михайло Штик
Михайло Штик

«Спочивай з Миром! Дякую, Друже, що я мав честь Тебе знати», — Slavko Haneychuk.
 

«Михайло... Щирий, веселий... Помоліться друзі за героя... Як болить... Випалює душу, сушить мозок... Сука війна...» — Алла Жупанюк, керівниця арт-школи «Чарівний пензлик», депутатка Луцької міської ради.

Михайло Штик
Михайло Штик

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024