Британія попросила EBU розглянути проведення Євробачення в Україні

06 Липня 2022, 15:12
Фото Суспільне 1225
Фото Суспільне

Велика Британія звернулася до Європейської мовної спілки з проханням розглянути запит України щодо пісенного конкурсу «Євробачення-2023».

Про це повідомили на сайті британського прем'єра. Пише Суспільне.

5 липня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розмовляв з президентом України Володимиром Зеленським. Під час цієї розмови обговорили й проведення пісенного конкурсу.

Борис Джонсон зазначив, що Велика Британія звернулася до Європейської мовної спілки (EBU) з проханням розглянути пропозиції України щодо пісенного конкурсу.

17 червня EBU ухвалила рішення не проводити пісенний конкурс «Євробачення-2023» в Україні, зважаючи на повномасштабне вторгнення Росії. Тому організатори звернулися до Великої Британії, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

Того ж дня міністр культури Олександр Ткаченко, переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко, лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк та голова правління АТ «НСТУ» Микола Чернотицький підписали звернення до EBU з проханням повернутися до переговорів та переглянути рішення. Подібні заяви озвучили Польща та Велика Британія.

Проте 23 червня Європейська спілка телебачення і радіомовлення (EBU) підтвердила своє рішення не проводити Євробачення-2023 в Україні через війну. Відповідну заяву організатори оприлюднили на офіційному сайті.

Читайте такожКилимМен з Kalush Orchestra просить українців не відмовляти переселенцям з тваринами

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024