У Мукачеві презентували книгу «Місто, з якого почалася війна»

04 Липня 2022, 11:27
Презентація книги в Мукачеві 749
Презентація книги в Мукачеві

У Мукачеві презентували документальну книгу «Місто, з якого почалася війна».

Про це 3 липня повідомили на фейсбук-сторінці Мукачівської міської ради.

Захід пройшов 2 липня в читальній залі Мукачівської міської центральної бібліотеки імені О. Духновича. 

«Місто, з якого почалася війна» — збірка досліджень, присвячена проблемі порушень прав людини у Слов’янську та відновлення миру на Сході України в 2014–2018 роках. 

В основі книги – свідчення цивільних осіб, які стали свідками порушень прав людини чи постраждали внаслідок воєнних дій у місті у квітні-липні 2014 року. 

Автори проаналізовали функціонування незаконних в’язниць, переслідування мешканців міста за релігійні переконання, залучення неповнолітніх осіб до збройних формувань, питання примусової праці та торгівлі людьми в місцях несвободи, проблеми обстрілів та мінування об’єктів цивільної інфраструктури. Розглянули також розгортання проросійської пропаганди в місті, проблеми доступу до медичної допомоги під час окупації та пошуку шляхів примирення після відновлення урядового контролю над Слов’янськом.

Розповісти про видання завітали до бібліотеки співавторки книги: Надія Нестеренко, аналітикиня ГО «Східноукраїнський центр громадських ініціатив», Марія Білякова, документаторка БФ Восток SOS, Ганна Куровська, соціологиня та Ірина Довгань, колишня полонена.

Читайте такожУ Мукачеві відбулася творча зустріч з поеткою Маргаритою Лукечею

ДовідковоВидання «Місто, з якого почалася війна» підготовлено Східноукраїнським центром громадських ініціатив, ГО «Молода Просвіта Прикарпаття», БФ «Восток SOS», Правозахисним центром громадських досліджень, ГО «Громадський комітет захисту конституційних прав і свобод громадян», які є членами Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі», за підтримки Kurve Wustrow – Centre for Training and Networking in Nonviolent Action у рамках програми «Громадянська служба миру», яка фінансується Федеральним урядом Німеччини.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024