У Мукачеві виступили оперна співачка Альбіна Голенач та піаніст Мирослав Екман

30 Червня 2022, 16:06
Мирослав Екман і Альбіна Голенач 1259
Мирослав Екман і Альбіна Голенач

У Мукачеві відбувся благодійний концерт за участі оперної співачки з Києва Альбіни Голенач та піаніста Мирослава Екмана.

Про це 29 червня повідомила пресслужба Мукачіської міської ради.

Публіці представили арії і романси світових та українських композиторів, а також авторські твори Мирослава Екмана. Альбіна Голенач родом з Рубіжного Луганської області, зараз її рідне місто вщент зруйноване.

Співати Альбіна почала з самого малечку, в музичній школі навчалась на відділі фортепіано та згодом змінила інструмент на спів. Коли почалася війна, дівчина була змушена покинути Київ та шукати прихистку на Заході України.

Співати продовжила і в Мукачеві, адже це те, що вміє робити найкраще. Разом з мукачівським піаністом та концертмейстером Мирославом Екманом вони вирішили організувати благодійний концерт на підтримку українських військових.

Відомо, що Альбіна Голенач — лауретка міжнародних конкурсів, випускниця Національної музичної академії імені П. Чайковського

Читайте такожВ Україні створили петицію з вимогою перейменувати Консерваторію Чайковського

Мирослав Екман — лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, піаніст-концертмейстер, аранжувальник, композитор, викладач кафедри музичного мистецтва Мукачівського державного університету та фортепіанного відділу Мукачівської дитячої школи мистецтв імені С. Мартона.

Читайте такожУ Мукачеві відбулася творча зустріч з поеткою Маргаритою Лукечею

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024