Як у Рівному, Ужгороді та Львові пройшло погашення марки, яку намалювала любомльчанка

30 Червня 2022, 18:10
Погашення марки «Українська мрія» у Львові 1919
Погашення марки «Українська мрія» у Львові

У містах України пройшло спецпогашення марки «Українська мрія», авторкою якої є одинадцятирічна Софійка Кравчук з Любомля Волинської області. 

Марку, присвячену найбільшому у світі літаку АН-225 «Мрія», якого знищили росіяни на аеродромі в Гостомелі, запустили до Дня Конституції України. 

Розпродаж нової марки, конвертів та листівок, а також футболок та магнітів з малюнком любомльчанки розпочали зранку в день свята, 28 червня, у всіх відділеннях Укрпошти по всій країні та об 11:00 в режимі онлайн.

Марка «Українська мрія»
Марка «Українська мрія»

Як пройшов початок розпродажу марки авторства юної волинянки в Києві та в обласних центрах Рівненщини, Закарпаття та Львівщини — читайте в інформаційній підбірці, яку зібрали журналісти Район.Культура.

Читайте такожСтартував продаж нової марки «Українська мрія»: де купити

Нагадаємо, у Києві урочисте спецпогашення відбулося за участі генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, в. о. гендиректора ДП «Антонов» Євгена Гаврилова та авторки ескізу марки Софії Кравчук. 

Ігор Смілянський поділився, що в столиці України під час урочистого початку розпродажу марки присутні відправляли листівки героям і записували свої мрії на стіні.
«Мріяли про різні речі, і наша «Стіна Мрій» тому доказ: перемоги, миру, побачити родину, маму, друзів, море (це моє:)), повернути Крим, херсонські кавуни та мелітопольску черешню. Поруч з листівками від дружин хлопцям на фронт, було багато листівок для дітей від батьків, щоб їх мрії обов’язково здійснились. І так обов’язково буде», — написав генеральний директор Укрпошти.

Як пройшло погашення марки в Рівному повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль. Він зазначив, що Рівненській області виділили 60 тисяч нових марок. 

«Цей випуск «Укрпошти» особливий для нас. Він уособлює українську незламність. Росіянам вдалося знищити найбільший літак у світі, наше творіння. Але їм не вдасться знищити справжню мрію і прагнення до свободи», — прокоментував Віталій Коваль. 

Читайте також: Укрпошта оголосила ескіз-переможця для марки «Доброго вечора, ми з України!»

В Ужгороді погашення конверту, марки та листівки здійснили керівник Закарпатської дирекції «Укрпошта» Сергій Калій, заступник міського голови Василь Гомонай та керівник Закарпатського обласного товариства філателістів Геннадій Будкевич. Про це повідомила Ужгородська міська рада.

У коментарі для Суспільного Сергій Калій наголосив, що «мається на увазі не лише літак «Мрія», який розбили під час варварської атаки росіян в Гостомелі». 

«Також це марка про наші мрії, перемогу, звитяги, про мрії якомога швидше повернутися до мирного життя, звільнити нашу землю і стати швидше до відбудови всього, що було втрачено під час бойових дій», — поділився Сергій Калій.

Василь Гомонай відзначив, що символічним є місце спецпогашення цієї марки в Ужгороді — біля найбільшого Державного Прапора у Закарпатській області, де на стелі поруч — слова статті 1 Конституції України. 

Про погашення марки «Українська мрія», яке відбулося у Львові, повідомив Максим Козицький, голова Львівської ОВА. 

«Так, нема більше найбільшого та найпотужнішого у світі транспортного літака «Мрія». Але росіянам нізащо не вдасться знищити мрію, якою об’єднаний весь наш народ: про потужну європейську державу, про талановитих дітей, які матимуть належні умови для навчання та дозвілля, про науковців, якими пишатиметься весь світ, про мудрих управлінців. 

Сьогодні ми погасили марку «Українська мрія» і тим самим ще на крок наблизили нашу мрію. 

«Ми переможемо і Україна буде яскравою та квітучою державою, як на новій марці, створеній на основі малюнка 11-річної Софії Кравчук. Дякую «Укрпошті», яка закарбовує нашу сучасну історію», — Максим Козицький.

Українці, мріймо та прямуймо до нашої перемоги. І літак «Мрію» ми також відбудуємо», — написав Максим Козицький, голова Львівської ОВА.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024