Активісти з Нововолинська розгорнули на Говерлі 50 метровий український стяг

29 Червня 2022, 13:21
Активісти з Нововолинська на Говерлі 374
Активісти з Нововолинська на Говерлі

Для підняття морального та бойового духу захисників та захисниць ЗСУ, НГУ, ТРО, ССО, та ще раз засвідчити повагу та шану за оборону держави директор однієї з туристичної фірми Волині організував унікальний похід на найвищу вершину України – гору Говерла. 

Про це повідомляє на сторінці у фейсбуці одна з учасниць мандрівки – Ірина Костюк.

Активісти не лише присвятили свій підйом захисникам України, а й встановили рекорд – розгортання на вершині 50 метрового прапора України.

Мандрівку приурочили до Дня Конституції України, який щорічно відзначають в Україні 28 червня.

«Зараз наша держава перебуває в умовах воєнного стану, по-новому підкреслює такі важливі статті в Основному законі. Українці стали для усього світу прикладом згуртованості, доброти та віри, а наші воїни – кіборгами, що мужньо, ціною власних життів, захищають кожен клапоть української землі. 

Патріотизм можна почути скрізь: серед молоді на майданчиках, від бабусь на ринку, від мешканців на вулицях. Згуртованість та віра у перемогу єднає усіх!» – йдеться у повідомленні.

За словами організатора мандрівки Павла Зуська, варто залучати людей до подібного волонтерства. Адже частину коштів від поїздки передадуть військовим волонтерам для закупівлі авто, одягу, амуніції та харчів.

Підтримала ідею Павла і його мама, Зусько Наталія. Неодноразово допомагає у благодійній їдальні та розуміє, як важливо сьогодні бути милосердними та згуртованими у спільній меті – наближенні перемоги. 

Саме вона власноруч пошила 50 метровий стяг – символ єднання і віри. І він таким став! Адже там на вершині 2,61 метра. 

До туристичної групи доєднувались інші туристи, залюбки допомагали у розгортанні прапора. А найемоційнішим моментом стало виконання гімну України під акомпанемент на сопілці від місцевого жителя Карпат. Там під небом усі подумки просили миру! І ми навіть не сумніваємось, що він прийде із перемогою. 

«Варто працювати – бо це не соромно, і потрібно робити свою роботу, платити податки і допомагати військовим». Сьогодні, у День Конституції, ми – українці, кожен на своєму місці, ще раз доводимо любов до Батьківщини власними діями. Бо кожна наша справа повинна допомагати країні, армії та героїчним захисникам. Слава Україні!» – додав організатор мандрівки.

Читайте такожУ Нововолинську провели благодійне дитяче свято на підтримку ЗСУ

 
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024