У Рівному одеський театр презентує прем'єрну виставу «Саша, винеси сміття»

27 Червня 2022, 15:32
Рівненський драмтеатр 1033
Рівненський драмтеатр

У Рівному Одеський академічний український музично-драматичний театр імені В. Василька презентує свою прем'єрну виставу «Саша, винеси сміття».

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Рівненської обласної ради.

Постановка відбудеться в новому сценічному форматі «Театр в укритті» – тобто під колом сцени Рівненського обласному музично-драматичному театрі. Дата — 28 та 29 червня. Початок обох вистав — 18:00.

«Це унікальна подія у Рівному», — стверджують організатори. 

Адже прем'єра вистави мала відбутися на сцені одеського театру. Однак через активні бойові дії на півдні України 29 квітня відбувся лише її закритий показ. Отже в Рівному фактично відбудеться сценічна прем’єра постановки.

Вистава «Саша, винеси сміття» створена за п'єсою відомої лавреатки Премії Women In Arts (2020) та Шевченківської премії (2022) Наталки Ворожбит. Режисер — Максим Голенко, добре відомий рівнянам як постановник аншлагової вистави рівненського облмуздрамтеатру «Біла ворона».

«Це постановка на одну дію про перемогу життя над смертю та больові фантоми війни. Історія, яка усім нам зараз дуже потрібна. А ще — це присвята ЗСУ», — як наголошують в театрі.

Кількість квитків на виступ одеського театру обмежена. Їх можна придбати в касі та у Волонтерському штабі драмтеатру.

Читайте такожЗвучали вірші про кохання та війну: острозький поет виступив у Рівному

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024