Забужко у Польщі видає книгу на противагу російській пропаганді

24 Червня 2022, 17:27
Оксана Забужко 1630
Оксана Забужко
«Катинь» у польському інформполі стали активно заміняти «Волинню», каже Оксана Забужко, тому видає книгу «Музей покинутих секретів» на противагу російській агентурі, яка «наступає на триґерну для поляків тему УПА». 
 
Книга має з'явитися у польських книгарнях 24 серпня. Про це письменниця повідомила на своїй сторінці в фейсбуці. Подаємо текст без змін:
 
Історія виходу цієї книжки в Польщі й спроб рос. аґентури її інформаційно «потопити», наступаючи на триґерну для поляків тему УПА, колись, після нашої перемоги, зможе скласти тему окремого літературного детектива (може навіть, в одному пакеті з тим, як «топили» «Катинь» Вайди: там наївні продюсери продали світові прокатні права московській фірмі, котра по-багатому заплатила й поклала фільм під сукно, – і так, після прем'єри, він фактично «пропав» з виду, а «Катинь» у польському інформполі стали активно заміняти «Волинню», що колись, припускаю, буде визнано одною з найуспішніших ІПСО рос. спецслужб останнього 10-ліття.
 
Але брехнею світ пройдеш, а назад не вернешся – і завалена 24.02 на очах у враженого людства ціла піраміда рос. брехні невідворотно тягне тепер за собою в усіх сферах такі широкомасштабні переоцінки, які ще й після розвалу Росії триватимуть десятиліттями.
 

Обкладинка книги
Обкладинка книги Оксани Забужко

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024