Сергій Притула продав свою картину, щоб купити Байрактари

23 Червня 2022, 12:48
Сергій Притула і його картина ВІДЕО 1758
Сергій Притула і його картина

Сергій Притула продав власноруч намальовану картину «Батько і мати» за 25 тисяч доларів, щоб придбати Байрактари для української армії.

Волонтер провів онлайн-аукціон на своїх сторінках в соцмережі та продав на стрімі NFT цього малюнку. Особливістю торгів стала можливість ставки криптою на одному з найбільших NFT-маркетплейсів OpenSea.

Також Сергій Притула розповів про історію створення картини. За словами телеведучого, 25 лютого 2011 року в ефірі програми «Підйом» відбулась одна подія, яка через 11 років має принести користь українській армії.

«В компанії Саші Педана, Олі Фреймут, Василя Вірастюка, та під музичний сет наших Олімпійців Дениса Силантьєва та Ані Безсонової я трошки малював. Цей малюнок, який я пафосно називаю картина «Батько і Мати» у вигляді ескізу був намальований мною ще на 1 курсі інституту, перейшов на полотно у 2011, а потім став принтом на футболці – частинкою колекції FASHION AID, спеціального проєкту на підтримку тих, кого торкнулась проблема ВІЛ-СНІДу», – розповів Притула.
Тобто, цей малюнок вже приносив користь. І у нього є історія.
До слова, на честь свого дня народження, Сергій Притула 22 червня оголосив збір коштів «Народний Байрактар». Хоч і волонтер не до кінця вірив у збір такої величезної суми, та за добу йому вдалося назбирати 296 мільйонів гривень. Фонд Сергія виділив на проєкт ще свої кошти, і сумарно вийшло 366 мільйонів гривень. А це – 2 Байрактара із трьох запланованих.
 
Задонатити на Байрактар можна за посиланням: https://prytulafoundation.org/uk/home/support_page
 
Нагадаємо, що волонтер вже організовував успішні аукціони з продажу картин: продав 10 творів мистецтва сучасних українських митців, щоб купити «Валькірії», а також – картину Марії Примаченко за рекордних для українського мистецтва 500 тисяч доларів.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром