У Мукачеві відбулася творча зустріч з поеткою Маргаритою Лукечею

22 Червня 2022, 15:18
Маргарита Лукеча 813
Маргарита Лукеча

У Мукачівській міській центральній бібліотеці імені О. Духновича відбулася творча зустріч з Маргаритою Лукечею, поеткою, журналісткою, етнографинею та культурно-громадською діячкою.

Про це повідомив Мукачівський відділ культури та молодіжної політики.

«Якщо ти молишся, ти розмовляєш з Богом, але якщо Бог хоче розмовляти з тобою, він диктує тобі вірші», — такими словами розпочала своє спілкування з гостями пані Маргарита. Поезія, зазвичай, не визнає правил матеріального світу, але через них показує людині головні орієнтири буття. Любов і зло не можна виміряти, але їх можна відчути і завдяки слову передати від автора до читача», — йдеться в дописі.

Теплі до пані Маргарити звучали від гостей, які завітали на свято: Ірини Калій, начальниці відділу культури та молодіжної політики управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради, Тетяни Рибар, письменниці, членкині НСПУ, художниці та засновниці Мукачівського літературно-мистецького музею, Ядвіги Балоги, журналістки, керівниці гуртка «Юні журналісти» про Центрі дитячої та юнацької творчості, Дмитра Якушка, друга її сина, який зараз на фронті.

Кошти від продажу книг Маргарита Лукеча передала для потреб воїнів ЗСУ, де саме зараз  перебуває її син.

Читайте такожУ Мукачеві військовий оркестр виступив на підтримку ЗСУ

Довідково: Маргарита Лукеча народилася на Мукачивщині. За освітою економіст і журналіст. Віддала перевагу другій освіті й упродовж 35 років журналістської діяльності пройшла шлях від кореспондента Мукачівської районної газети – до генерального директора Міжнародної інформаційної агенції «INTELNEWS». Членкиня Спілки Журналістів України та Міжнародної Федерації Журналістів.

Є авторкою шести книг, в основному поезій: «Під весільний вінець», «Мить», «Ми — символи», «На самоті», «Сни», «Прозріння». На черзі видання сьомої книги. Є головною редакторкою та ідейницею журналу «Єдина».

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024