У Зальцбурзі відбудеться благодійна виставка Маші Реви та Івана Грабка

21 Червня 2022, 17:35
Маша Рева та Іван Грабко 1529
Маша Рева та Іван Грабко

The UKREATE peace Art Auction – це благодійна виставка українських і європейських художників, де збиратимуть кошти для допомоги Україні.

Подія відбудеться 2 липня о 14:00 у Elektrohalle Rhomberg в Зальцбурзі. Про це повідомили організатори на своїй сторінці в інстаграмі.

Основною метою благодійної організації UKREATE є збір коштів, тому вони вирішили влаштувати аукціон UKREATE Peace Art у співпраці з «Under the open sky». Збір коштів спрямований для фінансової допомоги гуманітарним організаціям та громадським ініціативам.

Читайте також: «Обличчя Маріуполя»: луцька художниця продає картину, щоб допомогти армії

«Щоб війна не стала частиною нашого повсякденного життя, ми хочемо приділити особливу увагу благодійним акціям. Тільки так ми можемо залучити та активізувати людей Зальцбурга та околиць», – кажуть в організації.

Українське мистецтво на виставці презентують Маша Рева та Іван Грабко, які були змушені виїхати з Києва до Ужгорода і протягом 40 днів створили 140 творів мистецтва.

Читайте такожЛекції в окопах: ужгородський солдат-професор став зіркою соцмереж

Також із українськими митцями свої роботи презентують 10 європейських художників: Elisa Alberti, Dejan Dukic, Nathan Egel, Frank Maria Furtschegger, Julia Wagner-Keser, Sophie Köchert, Johanna Lakner, Gaston Lisak, Simone Oberlechner, Chiara Terraneo und Helmuts Art Club. Усі вони хочуть долучитися до цієї благодійної акції, аби допомогти Україні.

Виставка картин в Зальцбурзі
Благодійна виставка

Довідково: UKREATE розшифровується, як You create peace, що перекладається «Ти твориш мир», і підкреслює абревіатуру UA в логотипі.

Організація займається перевезенням людей з українського кордону до різних пунктів призначення, транспортуванням гуманітарної допомоги  (ліки, харчові продукти та предмети гігієни) в Україну. 

Організація існує виключно коштом пожертвувань. Також волонтери отримують гуманітарну допомогу: білизна від Organic Basic, 100 безкоштовних страв на тиждень у ресторані в Зальцбурзі, надання велосипедів від різних компаній, ліки тощо. Але цих потужностей все одно не вистачає, потрібно більше.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024