В Україні створили віртуальну галерею «Незламні. Хроніка війни в Україні»

18 Червня 2022, 16:43
Фото @ukrainian_photographers 1524
Фото @ukrainian_photographers

Асоціація українських професійних фотографів реалізувала проєкт віртуальної галереї «Незламні. Хроніка війни в Україні».

Про це повідомили на інстаграм-сторінці організації.

Як зазначили організатори галереї, у проєкті вони досліджують хроніки війни в Україні, свідками яких стали десятки українських фотографів. Їхні світлини допомогли створити унікальний мистецький простір, який стане точкою відліку нової епохи в історії України та покаже її світові.

Читайте такожДесять днів війни фотографа Макса Левіна

В експозиції представлені як відомі світлини, на яких зображені наслідки авіаудару по пологовому будинку в Маріуполі, звільнені від російської окупації міста, братські могили, в яких поховані тисячі мирних українців; так і ті, що ще не були опубліковані. 

Читайте такожВійна в Україні очима кінооператора з Луцька – Сергія Михальчука

Кожна світлина є символом боротьби, єдності та незламності українського народу, кажуть в асоціації. 

«Протягом цієї війни згуртувались не лише ми, громадяни України, навколо нас згуртувався чи не весь світ, із жахом спостерігаючи за звірствами російських окупантів, та, водночас, із захватом — за мужністю та непохитністю українців», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Місце смерті і життя: боєць «Азова» оприлюднив фото, що шматують душу

Також Асоціація висловила подяку фотографам Олексію Фурману, Дмитру Козацькому, Євгенію Малолєтке, Катерині Москалюк, Мар’яну Кушніру, Михайлу Палінчаку, Мстиславу Чернову, Олександру Ратушняку, Павлу Дорогому, Сергію Михальчуку, Вячеславу Ратинському, Павлу Петрову, Юрку Дячишину за безцінний вклад в українську документалістику та правдиве висвітлення подій під час війни в Україні. 

Віртуальна галерея створена студією KIVO 3D. Відвідати галерею можна за посиланням.

Читайте також

Довідково: Українська асоціація українських фотографів (Ukrainian Association of Professional Photographers (UAPP) — це неприбуткова громадська організація, яка займається освітніми, соціальними та культурними проєктами і виступає представником української професійної фотографії в міжнародному фотографічному співтоваристві.

UAPP є офіційним членом Федерації європейських фотографів (FEP) – міжнародної організації, яка представляє більше 50 000 професійних фотографів в Європі та інших країнах світу.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром