«Вимагатимемо змінити це рішення», – Ткаченко про проведення Євробачення не в Україні

18 Червня 2022, 11:50
Олександр Ткаченко 1433
Олександр Ткаченко

Україна вимагає додаткових перемовин щодо проведення Євробачення-2023 в Україні. 

Про це на своїй фейсбук-сторінці заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у відповідь на оприлюднену заяву Європейської мовної спілки щодо неможливості проведення Євробачення-2023 в Україні.

«Україна не згодна з характером прийняття такого рішення — коли нас поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів. Та вважає, що має всі підстави на проведення подальших перемовин та знаходження спільного рішення, яке буде задовольняти всі сторони. Ми чесно виграли Євробачення-2022 та виконали наразі всі умови в зазначені терміни щодо процесу погодження його проведення в Україні — надали відповіді та гарантії по безпекових нормах та можливі місця проведення конкурсу», — заявив міністр культури.

«Проведення Євробачення-2023 в Україні — це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці», — наголосив Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, Європейська мовна спілка ухвалила рішення не проводити пісенний конкурс «Євробачення-2023» в Україні. Натомість заявила про потенційне проведення конкурсу у Великій Британії, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

Читайте такожУ Kalush Orchestra запропонували провести Євробачення в Луцьку

Заява з допису Олександра Ткаченка
Заява з допису Олександра Ткаченка

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024