У Луцьку для дітей-переселенців провели «Шоу талантів»

16 Червня 2022, 17:35
Шоу талантів ФОТО 1279
Шоу талантів

Вихованці луцької театральної студії «Бешкетники» під керівництвом Вадима Хаїнського організували «Шоу талантів», яке провели для дітей-переселенців та жителів міста. 

Хлопчики та дівчатка з Києва, Волновахи, Харкова, Бучі, Маріуполя, Харкова, Луцька ділилися своїми талантами з усіма присутніми в Палаці культури. Про те, як пройшло дійство журналістам Район.Культура розповів Вадим Хаїнський.

«Дитяче шоу талантів запропонували організувати мої вихованиці Женя Кардаш та Віка Ткачук буквально минулого тижня. Ці дівчата постійно волонтерять в арт-майстерні «Діти слухають казки», проводять майстер-класи, долучаються до занять», – розповідає керівник студії.

Читайте також: «Вишита Україна»: вихованка «Бешкетників» зачитала новий вірш Надії Гуменюк

Вадим також розповів про пошук потенційних учасників шоу. Напередодні «Бешкетники» ходили опитували дітей арттерапевтичних центрів Палацу культури і різними способами просто в дружній розмові запрошували потенційних учасників. Таким чином назбиралося близько 20 охочих.

«Склали програму, підготували подарунки, з того що нам принесли волонтери. З подарунками теж заморочилися, організували для усіх учасників лотерею, бо ж подарунки різні, кому на який пофортить», – додає Хаїнський.

Діти читали вірші, співали, танцювали, демонстрували малюнки, поробки, свої спортивні досягнення та бойові мистецтва, пригощали апельсиновим желе.

На питання, чи з'явились охочі до театрального мистецтва «Бешкетників» діти з інших міст, Вадим відповідає: так.

«Я періодично проводжу театральну майстерню, тому пробують займатися театральним мистецтвом усі. Багато дітей, які приїхали через війну в Луцьк зараз ходять в театр-студію «Бешкетники», беруть участь у наших виставах. Дехто вже поїхав і лишив по собі приємні спогади. Скільки тепер рідних людей маю по Україні», – ділиться керівник студії.

Читайте також: «Бешкетники» записали відео хлопчику з Нідерландів, який підтримав Україну

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024