Вино із Закарпаття: два взірці перемогли на легендарному конкурсі вин від Decanter

16 Червня 2022, 10:06
Decanter word wine ewards 365
Decanter word wine ewards

Українські вина із Закарпаття, здобувши нагороди серед найкращих вин світу, визнані на міжнародному рівні й також варті уваги і рідного споживача.

Цьогоріч у червні у Лондоні змагалися 18 244 виробники з 54 країн, серед яких і Україна. Виноробня Шато Чизай отримала дві медалі, – повідомляють у пресслужбі компанії.

Зокрема, виноробня з центром у закарпатському Берегові виборола срібну і бронзову медаль Decanter World Wine Awards – найпрестижнішого дегустаційного конкурсу у світі. Відзначені Cabernet Franc і Furmint.

Срібну медаль Decanter World Wine Awards – 2022 з 92 балами здобуло витримане червоне вино Cabernet Franc 2018 року врожаю. Це колекційне вино, реліз якого компанія Шато Чизай уперше представила у 2020-му. Наразі воно перебуває на витримці в пляшках, і в Шато можна відвідати виносховище, де це вино зберігається.

Бронзову медаль Decanter World Wine Awards – 2022 має витримане біле вино Furmint 2019-го року. Фурмінт – одна із «зірок» Шато Чизай, унікальне теруарне вино, яке здобуло багато міжнародних нагород, повагу знавців і любов українців.

Ігристе Carpathian Sekt Chersegi отримало 84 бали, що в умовах неймовірної конкуренції на конкурсі є чудовим результатом.

4 березня організатори Decanter World Wine Awards засудили військове вторгнення росії, скасували участь їхніх виробників та відмінили збори для українських виноробень.

«Перемагати Україні зараз потрібно як ніколи. Важливі перемоги на різних фронтах.  Чим більше про Україну чують у світі, чим більше знають, чим більше розуміють, що це велика держава зі своєю цікавою історією, багатою культурою, чудовими людьми та якісними виробництвами  –  тим краще. Ми знайомимо світ з Україною і, зокрема, з нашим Закарпаттям – через вино, народжене на цій землі. І робимо це успішно, здобуваючи славу для України. Нагороди від Decanter World Wine Awards для Шато Чизай – черговий крок на цій дорозі», – каже засновник Шато Чизай Геннадій Гутман.

Висловлюю безмежну шану й подяку усім, хто героїчно боронить нашу державу. Тільки завдяки вам маємо змогу працювати, підтримувати економіку та здобувати перемоги для України у своїй сфері. Бути добру! Бути Перемозі!», – прокоментував засновник виноробні.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024