У піаніста Євгена Хмари в Чехії вкрали усе музичне обладнання

14 Червня 2022, 17:15
Євген Хмара 708
Євген Хмара
Українського піаніста-віртуоза Євгена Хмару, який виступав минулого року на День міста у Луцьку, обікрали у потязі в Чехії.
 
Про це музикант повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.
 
«В мене забрали абсолютно все для моїх виступів, а це обладнання на 8 тисяч євро. І це в той момент, коли ти їдеш потягом в ніч, щоб зекономити зайві 100 євро на ніч в готелі, так як всі гроші, які ми разом з Іриною Федишин збираємо, кожна копійка важлива для допомоги нашим Захисникам і Захисницям. І сьогодні питання якогось комфорту не може стояти, так як абсолютно інші пріоритети», – йдеться у дописі.
 
Піаніст розповів, що його триденний маршрут Європою виглядав так: з верхньої Австрії у Відень за кермом (300 км), Відень-Рига (літак), Рига-Вільнюс (автобус). Два виступи у Вільнюсі і в той же день далі літак на Варшаву. Ніч в аеропорті. Далі: Варшава-Катовіце, потім дорога автомобілем в Чехію. Виступ. Далі машиною до Острави та очікування на потяг, який мав приїхати о 2:30 ночі.
«Поїзд с сидячими місцями в купе по 6 сидінь та розсувні двері, які не зачиняються на замок. Я зайшов у вільне купе без людей і спробував сидячи спати. Спати вдавалось по 20-30 хвилин. Сумка з обладнанням стояла сперта на ногу, а телефон у кишені. 
Біля 5:30 ранку я в черговий раз прокинувся і почав на себе злитися, бо я завжди тримаю речі при собі і від цього не можу нормально спати. Я виклав з кишені телефон, а сумку переклав під сидіння. Наступного разу я прокинувся без усього…
Це не просто втрата чогось матеріального, це втрата чогось набагато більшого – це два роки мого музичного життя. Купа студійних записів, які не повернути», – ділиться своїм розпачем Євген.
Та за словами музиканта, це – ніщо, у порівнянні з тим, що втрачають сьогодні українці через нашого сусіда.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024