Луцькі діджеї організовують вечірки, щоб зібрати грошей для української армії

13 Червня 2022, 18:05
Олег Ткаченко 834
Олег Ткаченко

Діджей з Луцька Олег Ткаченко (Dj Aleh Team) разом зі своїми колегами робить благодійні заходи, на яких збирає кошти на підтримку Збройних Сил України.

Свята, які влаштовує Олег зі своєю командою в Центральному парку Луцька, включають цілий комплекс заходів. Це не лише музика, а й розваги для дітей, спортивні тренування та фотосесії. Журналісти Район.Луцьк поспілкувалися з чоловіком та дізналися, що надихає його на таку доброчинність.

Сам діджей називає ці дійства не вечірками, а радше музичною терапією, що покликана розслабити лучан та гостей міста і хоч трошки відволікти їх від війни.

«Ідея виникла, коли я побачив, що багато музикантів, стендаперів та артистів почали виступати і збирати гроші на армію. Я тоді зрозумів, що теж маю щось робити. Я почав пропонувати своїм колегам об’єднатися і влаштовувати такі благодійні свята. Зараз у нашій команді близько 10 учасників-діджеїв. Окрім того ми долучаємо фотографів, аніматорів для дітей, спортивних тренерів. Так і створився наш проєкт під хештегом «angardjstage», – розповідає чоловік.

Читайте також: У Луцьку гроші на армію збирав рівненський гурт «Ot Vinta»

Благодійні вечори, організовані Олегом та його командою, відбувалися уже п’ять разів. За цей час благодійникам вдалося зібрати понад 70 тисяч гривень. Ці гроші передали штабу гуманітарної допомоги «Ангар», який систематично купує спорядження, техніку та необхідні речі для українських солдатів.

«У нас є запломбований бокс, куди люди кидають гроші. Потім ми його доставляємо в «Ангар» і вже там розпаковуємо. Всі наші учасники працюють абсолютно безкоштовно. Максимум – нам можуть винести кави з кафе поруч. Колеги-діджеї допомагають мені з монтажем та демонтажем обладнання. Це не моя заслуга. Я лише мав ідею, а вони допомагають її втілювати. Без них нічого не вийде. Війна дійсно показала, хто є хто», – зазначив діджей.

Читайте також: Музикант Kalush Orchestra зіграв на гітарі у центрі Луцька

Олег розповів, що кожного разу намагаються вмикати щось новеньке. Репертуар у них різноманітний: є треки європейських виконавців, є й вітчизняних. Каже, людям зараз дуже заходить українська музика.

«Української музики, на жаль, є дуже мало. Але мої колеги-діджеї зараз активно виправляють цю ситуацію. Зараз українська музика пишеться в різних музичних стилях і скоро вона знайде свого слухача. Я думаю, за рік-два танці та дискотеки будуть повністю перекриватися українською музикою. Всі ми очікуємо, що після перемоги вона буде всюди. Під час наших заходів ми стараємося українське вмикати до 16:00. Далі – граємо якісь спокійні, фонові треки, аби в людей не було спокуси танцювати. Все-таки це недоцільно зараз, у час війни. Але ж стримати когось ми теж не можемо. Це вже на совісті кожного», – розповідає діджей.

Читайте такожМузичний лейбл Gonivo Records випустив ремікс на «Stefania» Kalush Orchestra

Олег зізнається, що під час перших заходів вони з командою чули в свою адресу чимало негативних коментарів. Розповідає, багато людей ставиться скептично до таких дійств під час війни. Однак, каже, вони враховують критику людей.

«Ми стараємося подавати це в правильному форматі. Щоб це була така музична терапія. Щоб люди відпочивали і розумом, і душею. Ми хочемо показати людям, що те, що ми маємо змогу зробити в Луцьку щось подібне, відбувається лише завдяки нашим захисникам, які обороняють Україну. І якби не вони, ви б зараз інше інтерв’ю брали. Ми постійно нагадуємо, що наші заходи відбувають не просто так, а щоб зібрати гроші для наших військових. Ми також вмикаємо проектор, на якому крутяться кадри війни», – розповідає Олег Ткаченко.

Чоловік додає, що людям подобається така музична терапія, тому планує і надалі влаштовувати такі свята. І каже, що за проведенням заходів можна слідкувати на його фейсбук-сторінці.

Читайте також: Харків співає на війні: як музиканти підбадьорюють людей

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024