На Закарпатті завершився ювілейний міжнародний симпозіум скульпторів

13 Червня 2022, 14:22
Фото в відкритих джерел 532
Фото в відкритих джерел

Уже не один рік до санаторно-курортного комплексу «Квітка полонини», що на Свалявщині, з'їжджаються митці з України та закордону.

Днями там завершився 10-ий Закарпатський міжнародний скульптурний симпозіум, на якому через повномасштабне воєнне вторгнення росії в Україну цьогоріч були лише двоє іноземних представників — з Угорщини та Польщі.

Про це з посиланням на пресслужбу Закарпатської обласної ради пише Карпатський об'єктив.

Спостерігати за тим, як митці, серед яких дев'ятеро вимушено переміщених осіб, котрі зараз мешкають у краї, створюють з металу та каменю унікальні шедеври, відпочивальники та гості комплексу могли впродовж двох тижнів.

Цього року темою заходу, організованого скульптором Петером Матлом та ГО Pro Arte-Munkács, стала війна в Україні.

Почесними гостями урочистої церемонії закриття симпозіуму стали заступниця голови Закарпатської обласної ради Андріана Сушко, заступник генконсула Угорщини в місті Ужгород Ласло Віда та директор департаменту культури Закарпатської ОВА Євген Тищук.

«Велика шана і подяка організаторам цієї культурної події, яка презентує наш край через мистецтво. Знаю, що це титанічна робота нашого мукачівця Петера Матла та громадської організації Pro Arte Munkács, які з 2012 року запрошують на Закарпаття іменитих скульпторів з Ізраїлю, Туреччини, Китаю, країн Південної Америки, з Євросоюзу і не тільки. Уявіть собі, що у всіх цих країнах тепер є згадка про нас. Це — найкраща позитивна реклама краю, бо культура, і скульптура зокрема, не знає кордонів», – прокоментувала подію Андріана Сушко.

За словами організатора Петера Матла, після завершення експозиції 6 вуличних скульптур громадська організація Pro Arte-Munkács подарує прикордонним містам Угорщини, які першими надали прихисток та безпеку українським біженцям, що були змушені покинути свої домівки через війну. 2 скульптури залишаться в санаторії «Квітка Полонини».

Читайте такожЗакарпатець переміг на Чемпіонаті з різьблення бензопилою в Лондоні

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024