У Луцьку дівчина створила волонтерський центр, де проводять творчі заняття для переселенців

12 Червня 2022, 14:36
Волонтерський центр 465
Волонтерський центр

У Луцьку дівчина створила волонтерський центр, де проводять творчі заняття для переселенців.

Про це пише Суспільне.

23-річна лучанка Катерина Драганчук з початку повномасштабної війни почала проводити творчі заняття для дорослих і дітей, які переїхали на Волинь з інших областей. Дівчина створила волонтерський «Центр розвитку особистості».

Приміщення для заходів знайшли завдяки молодіжній громадській організації. Воно розташоване в укритті на проспекті Волі, – розповідає організаторка.

Дівчина каже, за цей час не мала жодного вихідного, адже організовує та координує роботу волонтерів. У центрі їх наразі працює кілька десятків.

Спортивні заняття для дітей організовує 20-річна волонтерка Анастасія Грицак. Дівчина була тренером місцевої футзальної жіночої команди, нині перекваліфікувалася та займається з дітьми та дорослими.

Щодня у Центрі розвитку особистості відбувається по дві-три події. Зі слів Катерини Драганчук, за три з половиною місяці майстеркласи, які тут організовують, відвідали понад дві тисячі людей.

На черговий майстерклас з бісероплетіння прийшли 14 учасників. Серед них – переселенка Марина Кононенко з 12-річною донькою Анею. Родина у середині квітня приїхала з Харкова. Мама каже, що почала водити дитину на майстеркласи, щоб вона розвіялася та забулася про війну.

Окрім творчих майстерок, лучан і гостей міста запрошують на інтерактивні заняття англійською, в’язання, малювання, танці, йогу, аквагрим, гончарство. Всі вони – безплатні. Щовихідних волонтери Центру організовують благодійні ярмарки, на яких продають виготовлені сувеніри, малюнки, прикраси. Гроші передають на потреби захисників України.

Читайте такожЛучанин з Kalush Orchestra Ігор Діденчук відвідав коледж, у якому навчався

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024