Go_A та Kalush Orchestra співатимуть на фестивалі Glastonbury. ОНОВЛЕНО

23 Червня 2022, 17:26
Kalush Orchestra 3017
Kalush Orchestra
Українські гурти Go_A  та Kalush Orchestra виступлять на сцені найбільшого світового фестивалю — Glastonbury, який розпочався 22 червня. Цей фестиваль – легендарна музична подія, яка об'єднує сотні тисяч людей з усього світу.  
 
За 50 років існування Glastonbury на його сцені виступали всі найвідоміші світові артисти. «Калуші» виступатимуть 24 червня на Truth Stage – «Правдива сцена». Go_A – 25 червня об 11:30 на John Peel Stage, яку також називають «Сценою нової музики». Журналісти Район.Культура дізналися про це на сторінках музикантів.
 
«Кілька років тому фестивальний день на John Peel Stage, також відому як Нова музична сцена, відкрила Radiohead. Цього року ми це зробимо! Яка можливість! Для нас велика честь, що українська пісня та наше звернення до світу звучатиме зі сцени, яка привертає увагу найбільших світових ЗМІ та глядачів з усіх країн», – діляться музиканти.
Гурт Go_A та Kalush Orchestra – не перші українці, які беруть участь у цьому фестивалі, у 2016 на ньому виступили «ДахаБраха». До того ж цьогоріч на фестивалі співатиме Джамала. Вона виступить на сцені Toad Hall 25 червня.
 

Квитки на цьогорічний фестиваль розпродали ще рік тому, тож Go_A підготували сюрприз для своїх слухачів з Великобританії. І анонсували ще один концерт в Лондоні.
 
 
ОНОВЛЕНО: Видання The Guardian склало список з ТОП 30 виконавців, яких варто відвідати на фестивалі Glastonbury. Серед них і гурт Go_A. 

«Те, що український гурт перебуває у турі, тоді як їхню батьківщину руйнують, надасть їх виступу лютої гостроти. Змішуючи техно з флейтами та вокалом народної музики своєї країни, у 2021 році вони стали одними з найбільших учасників Євробачення всіх часів з хардстайл піснею Shum. Привітайте їх голосно», – йдеться у статті. 

 
Довідково: Гластонберський фестиваль сучасного виконавського мистецтва – один з найбільших фестивалів у світі, що відбувається з 1970 року недалеко від міста Гластомері в Великій Британії. Подія відома передусім своїми рок-концертами, проте в її межах проходять також численні виступи танцювальних, фольклорних, театральних і циркових колективів, тривають художні експозиції. 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024