Рекорд України: на Закарпатті зібрали найбільшу кількість патріотичних дитячих малюнків

07 Червня 2022, 17:06
На Закарпатті зібрали майже чотири тисячі малюнків із побажаннями миру й перемоги ФОТО 1144
На Закарпатті зібрали майже чотири тисячі малюнків із побажаннями миру й перемоги

Благодійний фонд «Серце до серця» через мережу лабораторій «Астра-Діа» зібрав зі всіх райцентрів, міст та сіл Закарпаття майже чотири тисячі малюнків із побажаннями миру й перемоги, що стало рекордом України.

Журналісти Район.Культура дізналися про це від організаторів.

«Акцію присвячену бійцям ЗСУ ми розпочали 10 днів тому», – розповідає Марія Рущак, заступниця Голови правління БФ «Серце до серця».

За її словами, ідея встановлення рекорду України має на меті привернення уваги дітей до впевнених щоденних кроків українських бійців в напрямку Перемоги. Також це вагомий енергетичний ресурс для моральної підтримки бойового духу на фронті. 

«Після встановлення рекорду пакунки із сотнями листів та малюнків ми передали українським захисникам та захисницям на передову. В момент підрахунку кількості робіт та фіксації рекорду України діти також написали спільного листа до воїнів ЗСУ та президента, довжиною у 50 метрів. Паперовий сувій розклали прямо на площі і кожен охочий міг прикласти й обвести свою долоньку для підтримки військових», – розповідають благодійники.

Діти приносили сотні малюнків із підписами щодня. 

«Причому у райцентрах та віддалених селищах Закарпаття часто був навіть більший потік робіт, аніж у пунктах забору лабораторних досліджень «Астра-Діа» Ужгорода», – каже Неля Лазар, генеральна директорка «Астра-Діа».

На дитячих малюнках  були різні побажання, вислови, молитви, вірші, пісні і навіть неодноразові згадки знаменитого мему-заклику бійця під час атаки на острів Зміїний до «російського воєнного корабля піти… куди належить». 

«Всі малюнки ми доставляли в Ужгород для обрахунку та фіксації рекорду. Дитяча емоційна підтримка ЗСУ вийшла потужною. Все буде Україна», – додає Неля Лазар.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
18.04.2024