Артфонд «Ізоляція» пропонує гранти на підтримку українських мистецьких проєктів

05 Червня 2022, 14:40
Фото https://izolyatsia.org/ 2554
Фото https://izolyatsia.org/

Артфонд «Ізоляція» за фінансової підтримки Європейського Союзу пропонує субгранти мистецьким проєктам для відновлення культурного життя та підтримки митців в Україні.

Про це повідомляє The Village Україна.

«Ми надаємо субгранти для відновлення культурного життя та підтримки культури у місцевих громадах як складову боротьби України за свободу та незалежність», — пише «Ізоляція».

На гранти можуть подаватися митці, громадські організації та активісти, які працюють у секторі культури, а також заклади культури та органи місцевого самоврядування, які відповідають за культурний напрям.

The Village Україна зазначає, учасникам програми обовʼязково мати щонайменше 2 роки досвіду роботи в секторі культури або проведення навчальних подій та тренінгів.

Максимальна сума субгранту становить 4 тисячі євро, загальний бюджет – 100 тисяч євро. Заявку потрібно подати не пізніше 19 червня 23:59 за київським часом через електронну платформу.

На грант можна подаватися із: 

  • проєктами громадянського розвитку (які стимулюють розвиток критичного мислення, обізнаності про права та обов'язки, зокрема, права на культуру); 
  • проєктами соціального розвитку (художнє або творче вираження, групові дискусії, ведення переговорів, навчання посередництву в розбіжностях і прийняття різних точок зору); 
  • проєктами економічного розвитку (розвиток нових навичок, особливо для молоді та безробітних, навички управління ГО, вивчення нових мистецьких засобів).

Детальніше про умови гранту можна почитати за цим посиланням.

Читайте такожФонд Енді Воргола виділив 50 тисяч доларів на підтримку українських митців

Довідково: Артфонд «Ізоляція» – це неприбуткова недержавна платформа культурних ініціатив, заснована в 2010 році в Донецьку на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів.

У червні 2014 року територію «Ізоляції» захопили бойовики «ДНР», після чого інституція перебралася до Києва. Команда «Ізоляції» хоче через різноманітні культурні проєкти стимулювати позитивні зміни в українському суспільстві.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39